Werken bij Kortrijk

Elke dag zet je je samen met meer dan 1800 collega's in voor dé Kortrijkzaan. Ons aanbod qua dienstverlening is zeer divers, denk maar aan sport, cultuur, burgerzaken, kinderopvang, thuiszorg, sociale tewerkstelling, onderwijs, integratie, stadsontwikkeling, huisvuilophaling, groen, parkeerbeleid, armoedebestrijding, schuldhulpverlening, evenementen, economie, wegenwerken, woonzorgcentra... De uitdagingen voor de diensten en de medewerkers zijn dan ook groot en evolueren voortdurend. Samen zorgen we ervoor dat het aanbod afgestemd is op de wensen en behoeften van de inwoners van stad Kortrijk, samen maken we van Kortrijk de beste stad van Vlaanderen.

We kiezen voor op-en-top klantentevredenheid dankzij snelle en slimme dienstverlening. Kortrijk is een stad waar iedereen meetelt. Kortrijk is trendsetter in Vlaanderen vanuit sterke partnerships en dankzij de inzet van medewerkers met een zeg-en-doe-mentaliteit. En dat weerspiegelt zich in onze waarden.

Benieuwd naar  ons jobaanbod? Neem dan een kijkje op kortrijk.be/vacatures en ontdek alle vacatures.

Onze lokale troeven

We zijn een grote, stabiele werkgever met een diverse dienstverlening waar de mens centraal staat. Je kan rekenen op enthousiaste collega’s, om mee samen te werken en om van elkaar te leren.

We zijn een stad met grote ambities en willen medewerkers de kans geven om hun loopbaan in eigen handen te nemen en talenten te ontplooien. Er zijn tal van ontwikkelingskansen en nieuwe uitdagingen.

Waar mogelijk zetten we in op flexibele werkroosters en telewerk. In combinatie met een mooi verlofpakket biedt dit mogelijkheden voor een goede work-life balance. Bovendien kan je als medewerker op maatschappelijk vlak dagelijks het verschil maken in eigen stad en streek.

Ambitie als werkgever

Als lokaal bestuur maken we elke dag het verschil voor de Kortrijkzaan. Als medewerker bouw je mee aan de stad van morgen. Je laat Kortrijkzanen, bezoekers, toeristen, shoppers... genieten van een divers aanbod aan dienstverlening (sport, cultuur…) en werkt mee aan een sociaal en warm beleid waar iedereen kansen krijgt. Op maatschappelijk vlak kan je als medewerker dagelijks het verschil maken in eigen stad en streek, een enorme troef als werkgever. 

Met ons sterk verhaal en duurzaam HR-beleid willen we onszelf in de markt plaatsen als een sterke werkgever én dat ook blijven. Als stad hebben we de ambitie om een moderne werkgever te zijn. We willen de fierheid, kracht en dagelijkse inzet van onze medewerkers – uit diverse diensten - voor de stad zichtbaar maken in al zijn vormen.  

Kortrijk krijgt label baanbrekende werkgever

Collega's Leslie en Dominique aan het woord

Duurzaam HR beleid

We willen inzetten op een duurzaam HR-beleid voor onze werknemers en organisatie. Met als focus wederzijds respect en samenwerken. Bij de uitrol van dit beleid hebben we steeds aandacht voor de drie V’s: vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid én voor de vijf G’s: gelukkig, gezond, gemotiveerd, getalenteerd en geïnformeerd.  

We zijn een grote organisatie met  diverse profielen en werkingen, die diversiteit is onze kracht.  We streven naar een afspiegeling van de diversiteit in onze stad in ons personeelsbestand. Onze instroom kan in deze nog sterker. Zo hebben we in ons selectiebeleid de mogelijkheid ingebouwd dat ook kandidaten zonder (relevant) diploma kunnen deelnemen aan selecties na het slagen in een online capaciteitstest. Dit zorgt voor creatieve instroom en genereert kansen op basis van persoonlijke talenten of werkervaringen.   

Als stad zijn we een grote werkgever met honderden functies in eigen huis, een mini arbeidsmarkt.  We streven naar een open aanpak en investeren in een goed loopbaanbeleid om medewerkers langer aan de slag te houden.  De context waarin een startende medewerker 40 jaar op zelfde stoel blijft zitten is voorbij, we maken werk van interne mobiliteit en kansen voor doorstroom en nieuwe horizonten. 

Met een grote dynamiek en ambitieniveau is ondernemerschap bij onze kandidaten en werknemers de kern.  We verwachten initiatief, we willen hen binnen een bepaald kader het nodige vertrouwen geven om zaken uit te bouwen, op te zetten en te innoveren.  Zo nemen we elke crisis of uitdaging aan om uit te leren en vernieuwing in te zetten.