Wat zijn tables d'hôtes?
Tijdens de Week van de Smaak bereiden inwoners uit Kortrijk, Zwevegem, Harelbeke, Kuurne en omgeving een gerecht dat typisch is in hun cultuur. Voor een democratische prijs kan je de meest exotische smaken gaan proeven in een huiselijke sfeer en meteen wat bijleren over de cultuur van je gastvrouw of gastheer.
In 2025 vindt de Week van de smaak in Vlaanderen plaats van maandag 20 oktober t.e.m. zondag 26 oktober 2025. Het thema is “(h)eerlijk van bij ons”.
Week van de Smaak is een jaarlijks publieksevenement rond smaak en eetcultuur en vindt plaats over heel Vlaanderen en Brussel. De nadruk ligt op participatie, ontmoeting en beleving. Elke editie leidt tot talrijke activiteiten: van proeverijen en buurtfeesten tot culinaire workshops, lezingen en tentoonstellingen.
Reserveer nu om te genieten van een heerlijke maaltijd:
👉 Je gaat langs bij iemand thuis die een gerecht klaarmaakt dat typisch is voor hun cultuur. Van stoofvlees met frietjes tot een familierecept uit een verre keuken.
👉 Je schuift voor een democratische prijs gezellig mee aan tafel. Dat bedrag gaat volledig naar de hobbykok.
👉 Je ontdekt nieuwe smaken én leert het verhaal en cultuur kennen van de hobbykok in een warme, huiselijke sfeer.