Verblijf met overnachting

De Warande is een erkend jeugdverblijfcentrum type C en beschikt over alle nodige accommodatie om te overnachten. Het verblijfcentrum is gelegen in een groene oase op een boogscheut van het stadscentrum.

Doelgroep

De prioritaire doelgroep van De Warande is jeugdwerk. Daarna volgen scholen en socioculturele organisaties. In principe zijn alle groepen welkom, maar jeugd- en educatieve initiatieven genieten van een voorrangsregel.

Accommodatie

De Warande beschikt over een ruim buitendomein, slaapruimtes, verschillende lokalen, zalen en keukens. Alle ruimtes kunnen afzonderlijk gehuurd worden. Daardoor kunnen zowel kleine als grote groepen op De Warande terecht. Je ziet op het plan onderaan deze webpagina waar de ruimtes zich bevinden op het domein. Zo kan je bij een aanvraag je voorkeur al doorgeven.

Slapen en wassen

Met 130 bedden verdeeld over 5 slaapeenheden biedt verblijfcentrum De Warande een ideaal onderkomen voor zowel grote als kleinere groepen. Ieder slaappaviljoen heeft 26 bedden en kan apart gehuurd worden. Bij de slaapkamers is ook een sanitair blok met toiletten en wastafels voorzien. Douchen kan in een centraal gebouw.

Koken 

De Warande is een erkend verblijfcentrum type C zelfkookformule en beschikt dus over goed uitgeruste keukens. Alle kookmateriaal en toestellen zijn aanwezig (potten, pannen, borden, bestek, gasvuren, ovens, frituur, koelkasten, ...). Bij iedere keuken krijg je automatisch een eetruimte die je ook als polyvalent lokaal kan gebruiken. Groepen die dit wensen, kunnen kiezen voor externe catering naar eigen keuze.

Buitendomein en extra's

De Warande ligt in een groot, avontuurlijk speeldomein van maar liefst 8,5 ha. Het speelbos, de zone 'speelnatuur' met allerhande avontuurlijke speeltoestellen, de speelbeek en de uitgestrekte graszones maken van De Warande een unieke locatie.