Ondersteuning voor ondernemers

Ondernemers verdienen ondersteuning: landbouwers krijgen te maken met uitzonderlijke weersomstandigheden, handelaars hebben te kampen met hinder door openbare werken, bepaalde sectoren of zones kunnen soms een duwtje in de rug gebruiken …

Naast verschillende acties en projecten, voorziet de stad voor startende zelfstandige ondernemers in een starterspremie. Handelaars die verhuizen naar een handelskern of een leegstaand pand activeren binnen een kern ondersteunen we bij hun investering. Renoveer je een gevel van een handelspand, voeg je panden samen of voorzie je een aparte ingang? Wil je iets organiseren met collega-ondernemers? De stad juicht jouw initiatief toe en doet ook haar duit in het zakje.

Stad Kortrijk doet via "Doe zaken met de stad" ook inspanningen om bij de aankoop van goederen en diensten lokale bedrijven te laten participeren. Je vindt een overzicht van de lopende aanbestedingen en kan jezelf aanmelden als stadsleverancier.

Ondersteuning voor ondernemers

Starterspremie

Startende ondernemers in Kortrijk komen in aanmerking voor de starterspremie van de stad.

Premie voor nieuwe kinderopvanginitiatieven

Nieuwe zelfstandige kinderopvanginitiatieven komen in aanmerking voor een premie.

Hinder openbare werken

Overzicht van de financiële steunmaatregelen bij hinder door openbare werken. Digitale aanvraag hinderattest.

Digitale subsidiedatabank voor ondernemers

Een overzicht van alle subsidies en steunmaatregelen voor ondernemingen op provinciaal, Vlaams, federaal en Europees niveau.

Schattingcommissie landbouwschade

Schade aan teelten als gevolg van natuurlijke omstandigheden?

Zaken doen met de stad

Word stadsleverancier en vind ook een overzicht van de lopende aanbestedingen.

#sterkondernemen

#sterkondernemen brengt je een gebruiksvriendelijk overzicht van het complete aanbod ondersteunende initiatieven voor sterk ondernemerschap.

Dyzo, voor zelfstandigen in moeilijkheden

Dyzo, gegroeid uit de fusie van 'Efrem' en 'Tussenstap', legt zich sinds jaar en dag toe op de begeleiding van zelfstandige ondernemers in moeilijkheden.

Etalage Leiestraat

Geef jij jouw zaak meer zichtbaarheid?

Startende Kortrijkse ondernemers krijgen de mogelijkheid om de etalage van Economie Kortrijk (Leiestraat 24) gedurende twee maanden gratis in te palmen.

Ruimte voor ondernemers

Heel wat ondernemingen zijn op zoek naar ruimte om hun bedrijf op te starten of te laten groeien.

Informatie voor ondernemers

Ondernemers komen in hun carrière met heel wat overheden, instellingen en organisaties in contact.

Ondersteuning in de handelskernen

Activeringspremie

Kortrijkse handelaars die een nieuwe handelszaak openen in een structureel leegstaand pand in een kerngebied met het juiste profiel, komen in aanmerking voor de activeringspremie.

Gevelrenovatiepremie

Ondernemers, eigenaars en investeerders die de gevel van een handelspand gelegen binnen een kerngebied willen opknappen, komen in aanmerking voor de gevelrenovatiepremie.

Verhuispremie

Kortrijkse handelaars die hun handelszaak verhuizen van buiten een handelskerngebied naar een kerngebied, komen in aanmerking voor de verhuispremie.

Samenvoegpremie

Investeerders in de Kortrijkse handelskerngebieden die van meerdere commerciële ruimtes één grotere commerciële ruimte willen maken, komen in aanmerking voor de samenvoegpremie.

Premie wonen/werken boven winkels

Ondernemers, eigenaars en investeerders die de bovenliggende verdiepingen van een handelspand gelegen in een kerngebied betreedbaar willen maken door het voorzien van een aparte ingang, komen in aanmerking voor de premie wonen/werken boven winkels.

Projectsubsidies handelscomités

Handelscomités actief in de kernen van de stad Kortrijk kunnen beroep doen op een projectsubsidie voor het nemen van initiatieven om de handelskernen te versterken.