Financiering

Voor het starten met een eigen onderneming heb je financiering nodig. Hieronder vind je enkele mogelijkheden die je verder op weg helpen:

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) brengt op hun website een goed overzicht van alle mogelijke financieringbronnenrisocokapitaalverschaffers en crowdfundingpatformen. Geraak je er zelf niet aan uit? Leg je plan dan voor aan de Vlaamse Kredietbemiddelaarof aan de financieringsexperten van FINMIX

Om je voor te bereiden op jouw bezoek aan de bank vind is er ook een handige checklist om jouw kredietdossier goed te onderbouwen, neem zeker ook eens vooraf de tips door over het contact met jouw bankReady4Credit tenslotte is een tool van de FOD Economie die je als bedrijfsleider ondersteunt bij de voorbereiding van jouw kredietdossier.

Ook zonder banklening kunnen bepaalde doelgroepen rechtstreeks bij de overheid een specifieke lening bekomen:

  • via de Startlening van PMV/z kunnen starters tot € 100.000 lenen;
  • het Impulskrediet van Hefboom en het Microkrediet van microStart richten zich tot zelfstandigen die geen of moeilijk toegang hebben tot bankkrediet.
  • ondernemingen en organisaties in de culturele en creatieve sector die geen krediet kunnen krijgen bij een bank kunnen een Cultuurkrediet aanvragen.

Op zoek naar financiering?

financiering