Aanvaard jij al de nieuwe Kortrijk Cadeaubon in jouw zaak?

Gepubliceerd op Dinsdag 08 maart 2022

De nieuwe Kortrijk Cadeaubon is digitaler, gebruiksvriendelijker én voortaan beschikbaar voor alle Kortrijkse handelaars en horecazaken. Wil jij ook aansluiten bij de nieuwe Kortrijk Cadeaubon?

Na meer dan 7 jaar kreeg de oude versie van de Kortrijk Cadeaubon een moderne opvolger. De vernieuwde Kortrijk Cadeaubon is de allereerste in België die een QR-code op de kaart combineert met een magneetstrook. De online aankoop ervan is bovendien heel wat eenvoudiger. Voortaan kunnen klanten met de vernieuwde cadeaubon ook terecht bij handelaars en horeca buiten het stadscentrum en zelfs in de deelgemeenten.

Registratie nieuwe Kortrijk Cadeaubon

Accepteren van de Kortrijk Cadeaubon via QR-code of betaalterminal

De technologie van de oude Kortrijk Cadeaubon en de manier hoe er mee gewerkt werd, was na 7 jaar toe aan een update. Tot voor kort konden enkel handelaars aansluiten die de cadeaubon via de magneetstrook konden ontwaarden met een terminal. Door de unieke combinatie van magneetstrook en QR-code op de kaart, kunnen voortaan ook handelaars aansluiten die geen terminal (meer) hebben staan in hun winkel die met de magneetstrook overweg kan. Tegenwoordig kiezen veel zaken ervoor om andere, goedkopere terminals te gebruiken die geen kaarten aanvaarden met magneetstrook, maar eerder werken op basis van NFC-technologie. Sommige zaken gebruiken in het geheel zelfs geen terminal meer en maken gebruik van andere betaalmethoden zoals Payconiq. Deze groter wordende groep handelaars zal nu opnieuw aansluiting vinden bij de Kortrijk Cadeaubon. Een win-win voor de handelaars, de klant en de stad.

Online aankoop wordt gebruiksvriendelijker

De online aankoopprocedure van de Kortrijk Cadeaubon kon ook stukken klantvriendelijker. Vroeger bestelde je online een Kortrijk Cadeaubon voucher. Met die voucher moest je je dan naar het verdeelpunt in K in Kortrijk begeven om de voucher te verzilveren en je Kortrijk Cadeaubon te krijgen. Met de nieuwe cadeaubon krijg je de kaart meteen opgestuurd of, nog beter, kan je de kaart laten bezorgen aan wie je ook maar wil. Heel wat gebruiksvriendelijker dus. De fysieke verdeelpunten (K in Kortrijk, dagbladhandel Descamps, Toerisme Kortrijk en het stadhuis) blijven behouden en worden in de toekomst verder uitgebreid naar de deelgemeenten toe.

Kortrijk Cadeaubon nu ook voor handelaars buiten het stadscentrum

Voorheen konden enkel handelaars en horecazaken die in het Kortrijkse stadscentrum gelegen zijn de Kortrijk Cadeaubon aanvaarden. Ook daar kwam verandering in. Met de invoering van de nieuwe Kortrijk Cadeaubon kunnen zo goed als alle Kortrijkse handelaars aansluiten. Dit zorgt dat de kaarthouders nog meer mogelijkheden hebben om uit te kiezen, wat de populariteit van de kaart bij de klanten enkel maar ten goede zal komen. Vroeger waren ongeveer 150 handelaars aangesloten, met de nieuwe kaart gaan we resoluut voor een verdubbeling van dat aantal.

Geldigheid 'oude' Kortrijk Cadeaubonnen gegarandeerd

Wat met de oude bon die momenteel stof ligt te vergaren in de schuif van jouw klanten? Kaarthouders hoeven zeker niet te vrezen, de 'oude' bonnen behouden hun geldigheid zoals dat normaal het geval is. Klanten krijgen de kans om een oude Kortrijk Cadeaubon om te ruilen tegen een nieuwe cadeaubon voor dezelfde waarde en met een geldigheid van opnieuw een jaar. Dit kan men doen aan het verkooppunt in de K. Op deze manier kan iedereen meteen meegenieten van de vernieuwde cadeaubon en de mogelijkheden die de kaart biedt.

Hoe aansluiten op de nieuwe Kortrijk Cadeaubon

Voor de nieuwe Kortrijk Cadeaubon werken we intensief samen met CCV LabIn een eerste fase sloten we de handelaars aan die reeds gebruik maakten van het huidige systeem. Deze fase is achter de rug. Momenteel zijn bijna 250 handelaars aangesloten. 

U kunt vanaf nu ook met uw zaak aansluiten op de vernieuwde Kortrijk Cadeaubon. U betaalt als handelaar geen kosten.

Om in te kunnen stappen in het nieuwe systeem, willen we u vragen om het digitale registratieformulier in te vullen.

U zal via het systeem verdere richtlijnen krijgen om uw account in te stellen. Eens dit is gebeurd, kunt u de Kortrijk Cadeaubon reeds aanvaarden via de app of backoffice. Indien gewenst kunt u vanaf dan ook uw betaalterminal(s) registeren in het systeem.

Registratie nieuwe Kortrijk Cadeaubon