Voorleesweek

De voorleesweek is een jaarlijks initiatief van Iedereen Leest om iedereen aan te sporen om voor te lezen, aan jonge kinderen maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent. 

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

In 2021 loopt de Voorleesweek van 20 tot 28 november! Tijdens de campagneweek zullen we iedereen oproepen om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil. Eén kwartier, elk kind, elke dag.

Bekijk hieronder het programma van de voorleesweek 2021 met een aanbod voor kinderen, ouders, leerkrachten en dit jaar ook een voorleesavond voor volwassenen.

inschrijven

inschrijven via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via onderstaand online formulier..

Inschrijven voor het bezoek en de voorleesactiviteit op 3 november doe je rechtstreeks bij Huis van het kind op 056 27 85 32 of per mail op huisvanhetkind@kortrijk.be.

Ik schrijf me in voor deze activiteit:

 

Dit was de voorleesweek van 2020  

Je kon in 2020 zowel van thuis als in de centrale bib deelnemen aan de voorleesweek. 

[online]
DE FAMILIE VON VOORLEZEN

Iedereen kan voorlezen, maar wil je ook graag dat sprankeltje meer toevoegen? Elke dag van de voorleesweek kan je digitaal een nieuwe tip ontdekken van en met professioneel verhalenvertelster Hilde Rogge. 


[in de bib]
DIGITALE KAMISHIBAI

Maak kennis met het Japanse verteltheater In de Arena. Daar staat een digitale kamishibai. Doe de gordijnen dicht en de luikjes open, de voorstelling kan beginnen.


[in de bib]
COSY FILMBANK

 Geen zin om zelf voor te lezen? Check dan even of de cosy filmbank vrij is. Daar kan je kijken en luisteren naar online voorleesverhalen. 


[in de buitenlucht]
VOORLEESUURTJE IN HET PLUIZENBOLLENBOS

Samen met basisschool De Dobbelsteen organiseert de bib dit najaar voorleesuurtjes in open lucht. Op het domein van de school bevindt zich ‘Het Pluizenbollenbos’ waar houten bankjes in een kring wachten op luisterende oortjes. Je kan er op 21 november terecht om 10.15 uur.

www.kortrijk.be/bibliotheek/voorleesuurtjes


[thuis]
HOME SWEET HOME

Onguur herfstweer of plenzende regen? Een zere keel en
geen inspiratie om zelf voor te lezen? Tik op Youtube ‘de bib vertelt - digitale prentenboeken’ in en je
ontdekt een schat aan verhalen, voorgelezen door leesfeeën.

Je kan alle verhaaltjes altijd terugvinden via YouTubeFacebook Watch of Instagram TV!


[thuis]
FUNDELS

Fundels zijn e-boeken voor kleuters waarbij het verhaal wordt voorgelezen, de personages bewegen als in een tekenfilm, en achteraf kan je spelletjes spelen.
Heb je een Mijn Bibliotheek account, dan kan je jaarlijks gratis 7 digitale prentenboeken bekijken via je smartphone, tablet of computer.

www.kortrijk.be/bibliotheek/fundels