voorleesuurtjes binnen, buiten of meertalig

Voorleesuurtjes voor de allerkleinsten

Is je baby of peuter geboeid door boekjes en wil je als (groot)ouder genieten van een fijn momentje samen in de bib? Tijdens de voorleesuurtjes voor de allerjongsten nemen onze voorlezers je kleintje mee op ontdekkingstocht doorheen de wondere wereld van prenten en verhalen.

Telkens van 16 tot 17 uur op het voorleespodium. Op deze verdieping is een verzorgingskussen voorzien.

Het allereerste voorleesmoment voor baby's en peuters is op 6 september 2023. Daarna op 4 oktober, 8 november en 6 december.

 

Voorleesuurtjes in de bib

Zijn je (klein)kinderen dol op verhaaltjes en jij stiekem ook? Op zaterdagvoormiddag kan je regelmatig genieten van een voorleesuurtje met een speciaal thema.

Het eerste volgende binnen-voorleesmoment is op 9 september 2023. 

 

Taaldraad

meertalige voorleesuurtjes

Sprookjes en verhalen, vertellen en vertalen. Luisteren naar verhaaltjes, kinderen zijn er dol op. Het maakt niet veel uit in welke taal want de zwier en de klank van taal is fascinerend. Taaldraad is een voorleesuurtje in 2 talen: het Nederlands en een andere taal. Er zijn ook leuke (taal)spelletjes om kennis te maken met de verschillende talen van de wereld.

Het eerste volgende taaldraad-voorleesmoment in de centrale bibliotheek is op 7 oktober 2023.

voor volwassenen en kinderen met een ♥ voor taal |  gratis // vrije inloop, vooraf inschrijven is niet nodig | i.s.m. OpenDeurvzw #wanttaalverbindtons

Voorleesuurtjes buiten in het Pluizenbollenbos

Samen met basisschool De Dobbelsteen organiseert de bib ook voorleesuurtjes in open lucht. Op het domein van de school bevindt zich ‘Het Pluizenbollenbos’ waar houten bankjes in een kring wachten op luisterende oortjes.

Je kan er genieten van een voorleesuurtje onder de blote hemel in het bos (bij slecht weer onder een afdak). Voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook broertjes en/of zusjes zijn welkom.

Het eerste volgende openlucht-voorleesmoment is op 14 oktober 2023.

GO! Basisschool De Dobbelsteen, Albrecht Rodenbachlaan 58, 8501 Heule. Verzamelen vanaf 10.15 u in de straat 'Kransvijver' aan het groen poortje met bord: 'Hier groeit een groene school', aan de voorkant van school De Dobbelsteen. We wandelen samen naar het bosje voor het voorleesmoment. Tip: breng je leukste zitkussentje mee!

De bib vertelt.

online voorleesverhaaltjes

Sinds maart 2020 deelt de bib via de Facebookpagina regelmatig een nieuw online voorleesverhaaltje.
Je kan alle verhaaltjes ook altijd terugvinden via YouTube of IGTV!