voorleesuurtjes binnen, buiten of meertalig

Voorleesuurtjes in de bib

Zijn je kinderen of kleinkinderen dol op verhaaltjes? Dan is er goed nieuws, want ook dit najaar kunnen ze op zaterdagvoormiddag genieten van een voorleesuurtje met een speciaal thema.

Het eerste volgende binnen-voorleesmoment is voorzien op 8 januari 2022. Thema 'de ruimte'.

 

Voorleesuurtjes buiten in het Pluizenbollenbos

najaar 2021

Samen met basisschool De Dobbelsteen organiseert de bib dit voorjaar opnieuw voorleesuurtjes in open lucht. Op het domein van de school bevindt zich ‘Het Pluizenbollenbos’ waar houten bankjes in een kring wachten op luisterende oortjes.

Je kan er regelmatig genieten van een voorleesuurtje onder de blote hemel in het bos (bij slecht weer onder een afdak). Voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook broertjes en/of zusjes zijn welkom.

Het eerste volgende openlucht-voorleesmoment is op 4 december 2021.

GO! Basisschool De Dobbelsteen, Albrecht Rodenbachlaan 58, 8501 Heule. Verzamelen vanaf 10.15 u in de straat 'Kransvijver' aan het groen poortje met bord: 'Hier groeit een groene school', aan de voorkant van school De Dobbelsteen. We wandelen samen naar het bosje voor het voorleesmoment. Tip: breng je leukste zitkussentje mee!

Taaldraad

meertalige voorleesuurtjes

Sprookjes en verhalen, vertellen en vertalen. Luisteren naar verhaaltjes, kinderen zijn er dol op. Het maakt niet veel uit in welke taal want de zwier en de klank van taal is fascinerend. Taaldraad is een voorleesuurtje en komt telkens in 2 talen: het Nederlands en een andere taal. Er zijn ook leuke (taal)spelletjes om kennis te maken met de verschillende talen van de wereld.

Het eerste volgende taaldraad-voorleesmoment is op 4 december 2021.

voor kinderen tussen 3 en 8 jaar, maar ook voor de papa’s en de mama’s en iedereen met een ♥ voor taal |  gratis // vrije inloop, vooraf inschrijven is niet nodig | i.s.m. OpenDeurvzw #wanttaalverbindtons

De bib vertelt.

online voorleesverhaaltjes

Sinds maart 2020 deelt de bib via de Facebookpagina regelmatig een nieuw online voorleesverhaaltje.
Je kan alle verhaaltjes ook altijd terugvinden via YouTube of IGTV!

 

downloads