Toekomstvisie fietsroutes Kortrijk

Why we cycle

In Kortrijk is alles dichtbij. De fiets is dus vaak het beste en snelste middel om je te verplaatsen in Kortrijk. Maar onze stad is niet overal ingericht om veilig en comfortabel te kunnen fietsen.

De toekomstvisie voor het Kortrijkse fietsroutenetwerk is een instrument om de fietsstad te creëren die we willen zijn. Het gaat uit van veilige en comfortabele fietsroutes die de fietsers zo veel mogelijk weghouden van drukke autoroutes. Meer dan 1000 fietsers gaven hun belangrijkste fietsroute en knelpunten mee, fietsen en auto’s werden geteld, fietsers en experten gaven hun mening … Op basis daarvan inventariseerden we wensroutes en nodige investeringen en stelden we een nieuwe visie op voor routes om de stad te doorkruisen per fiets. 

Met deze toekomstvisie gaat Kortrijk de komende jaren en legislaturen aan de slag. Het is meteen een belangrijk eerste puzzelstuk van het nieuwe mobiliteitsplan dat de komende jaren geschreven wordt.

Download de brochure 'Toekomstvisie fietsnetwerk Kortrijk' 

In de brochure vind je de analyse van de verzamelde gegevens en een overzicht van 16 prioritaire routes om Kortrijk te doorkruisen in alle comfort en veiligheid.

Graag wat extra uitleg? Hier vind je de presentatie van de voorstelling van de toekomstvisie op 20 september.