(Her)ontdek Kortrijk

Stad Kortrijk onderging de afgelopen jaren een echte metamorfose en biedt heel wat opportuniteiten voor investeerders. De stad werkte een stimulerend beleid uit voor handel en diensten. Samen met het toenemend aantal bezoekers, de unieke ligging en de op til staande investeringen, is dit hét moment om in Kortrijk te investeren.

Buda Beach

Stadsvernieuwing

De verlaagde Leieboorden en de bruggen over de Leie zijn voorbeelden hoe Kortrijk de afgelopen jaren veranderde. Het water werd terug gegeven aan de stad, bezoekers en inwoners. Die stadsvernieuwing zorgt voor de nieuwe dynamiek in de stad.

Ook het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide is een exponent van deze stadsvernieuwing. Met co-creatiehub Hangar K, evenementenhal Départ en het nieuwe zwembad is er heel wat beweging op deze site.
De aanwezigheid van Howest en haar vele studenten draagt bij tot deze dynamiek. Want maar liefst 15.000 studenten studeren aan de 4 verschillende hogescholen en universiteiten in Kortrijk.

Ook de komende jaren blijft Kortrijk vernieuwen en investeren. De stad voorziet in 6 miljoen euro voor een trambus die het ’t Hoge met het centrum moet verbinden. Zo krijgen de vele studenten, werknemers van de bedrijventerreinen en bezoekers een vlotte toegang tot het stadscentrum.

De verlaagde Leieboorden krijgen een verlengstuk met een jachthaven.

Het winkelwandelgebied krijgt een facelift. De stad investeert meer dan 1 miljoen euro in aanpassingen om het winkelen nog aangenamer te maken.

Winkelwandelgebied

In 1962 was Kortrijk de eerste stad in Vlaanderen met verkeersvrije winkelstraten. De stad groeide uit tot dé shoppingstad van Vlaanderen. De verkeersvrije winkelstraten vormen een lus met in het hart Shopping Center K in Kortrijk. Winkelen kan hier ongestoord in een rustige omgeving, vlakbij het historisch hart van de stad met een voortreffelijke horeca.

K in Kortrijk

Een shoppingcenter het hart van de binnenstad. K heeft een ruim en afwisselend aanbod waar elke shopper zijn of haar hart kan ophalen. Een echte shoppingservaring uit de duizend in dit winkelparadijs. Grote troef is de ondergrondse parking onder het winkelcentrum waarbij je direct in het shoppingparadijs terecht komt.

Totale oppervlakte: 34.000m² | Aantal panden: 90 | Aantal parkeerplaatsen: 1.050 | Website K in Kortrijk

Kaart met ligging stad Kortrijk

Ligging

Stad Kortrijk is de centrumstad van Vlaanderens bedrijvigste regio en is erg centraal gelegen langs 3 belangrijke autosnelwegen, de Leie en het Kanaal Bossuit-Kortrijk.

  • Lille (Rijsel): 33 Km, 20 minuten
  • Gent: 48 Km, 30 minuten
  • Brussel: 92 Km, 1u10
  • Antwerpen: 99 Km, 1u15
  • Parijs: 246 Km, 2u45
  • Amsterdam: 262 Km, 2u55
  • Londen: 308 Km, 4u10
  • Berlijn: 820 Km, 8u22

 

Creatieve stad aan de Leie meubel

Creatieve stad aan de Leie

Sedert november 2017 behoort Kortrijk tot het netwerk creatieve steden van de UNESCO. Creativiteit zit dus in het DNA van de regio. De bedrijven en organisaties van regio Kortrijk zijn niet bang om te experimenteren en te innoveren en samen te werken om dit te bereiken.
Ze zijn flexibel en staan bekend om hun probleemoplossend, creatief denken: design thinking.

Ondertussen zet Kortrijk alles op alles om culturele hoofdstad te worden in 2030. Niet alleen stippelden we een gans traject uit maar er volgen ook gigantische investeringen in culturele activteiten en infrastructuur.

De Warmste Week 2019

Levendige stad

Kortrijk is een erg levendige stad geworden. Zo koos Stubru ervoor om met De Warmste Week naar Kortrijk te komen. Maar er is meer. Sinksen is een stadsfestival dat bezoekers tot ver buiten de regio aantrekt. Alcatraz is het gezelligste metalfestival van het land met 25.000 bezoekers en Kamping Kitsch hoeven we niet meer voor te stellen.

Zwemparadijs Lago Kortrijk Weide brengt jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers naar de stad.

De Paasfoor is nog steedse de derde grootste en best bezette kermis van het land.

In 2021 kwam met Paradise een nieuw stadsfestival naar Kortrijk. Deze opvolger van Play lokte meer dan 250.000 bezoekers naar de stad.