Incentives vanuit de stad

Als retailer kan u bij de stad terecht voor twee financiële steunmaatregelen: één voor het openen van een vestiging in onze stad: de aantrekkingspremie en één voor investeringen in gebouwen: de gevelrenovatiepremie.

activeringspremie

Aantrekkingspremie

Voor het openen van een al dan niet bijkomende handelsvestiging in onze stad kunt u beroep doen op de aantrekkingspremie. Afhankelijk van het type project en het pand dat u inneemt kunt u tot 100% van de jaarhuurkostprijs terugkrijgen, met een maximum van € 30.000.

Eén van de voorwaarden is dat u minimaal 3 jaar actief blijft in het pand. Indien u de vestiging vroegtijdig sluit, dient een deel van de premie worden terugbetaald.

Meer info

Gevelrenovatiepremie

Indien u een gevel van een handelspand renoveert, komt u in aanmerking voor de gevelrenovatiepremie. Deze premie bedraagt maximaal € 5.000 en bestaat uit een terugbetaling van 50% van de gemaakte kosten. Het maximale bedrag verhogen we met een verwevingsbonus van € 2.500 indien u een aparte ingang voorziet om de bovenverdiepingen van het pand toegankelijk te maken voor een andere functie (wonen of werken). Bovendien kunt u een toegankelijkheidsbonus krijgen van 30% bovenop het premiebedrag indien u het pand toegankelijk maakt voor personen met een handicap.

Meer info

Test uw concept in onze stad via Kortrijk Zaait

Via Kortrijk Zaait ondersteunt de stad ondernemers die de tenen in het water willen steken. Bepaalde panden kunnen wij aanbieden aan uitzonderlijke voorwaarden: een handelshuurcontract van korte duur (6 maand of 1 jaar) én een sterk verlaagde huurprijs. Op die manier kunt u uw concept testen in Kortrijk, zonder u meteen te moeten engageren voor lange termijn. Als uw test slaagt, kunt u na dit jaar onderhandelen met de eigenaar om een overeenkomst af te sluiten voor verder gebruik. Opgelet: met deze actie willen wij niet op pop-up’s inzetten. Ons doel is met de eigenaar een blijvende invulling na de Kortrijk Zaait testperiode te kunnen verzekeren.

Meer info

Pop-up in Kortrijk

Indien u op zoek bent naar een tijdelijk locaties als pop-up store of brand store, bieden wij een pand aan in de Sionstraat 8. Dit pand, gelegen op een AAA-locatie aan de belangrijkste ingang van K in Kortrijk, beschikt over 55m² winkelvloeroppervlakte en kan u huren tegen all-in prijzen (nutsvoorzieningen, onroerende voorheffing, huur). De huurprijs is afhankelijk van de periode waarin u het pand wil huren voor minimaal 1 maand en maximaal 3 maand.

Meer info

Stadsmarketing

Beleef Kortrijk is een performante stadsmarketingmachine die inzet op kwaliteit en de verbinding tussen shopping, toerisme en stadsmarketing. Het evenementen- en winkelbeleid wordt gestroomlijnd met een budget van € 800.000.
We mikken op 500.000 overnachtingen tegen 2030, toetsen het gevoerde beleid af met slimme data en grijpen in waar nodig.