Nieuws - meest recent

09/05

Wat zou jij doen als je de opdracht kreeg van een vreemd vrouwtje om een mysterieus koffertje naar de andere kant van het bos te brengen?

Je weet niet wat er in zit. Je weet alleen dat het voor spannende avonturen zal zorgen… en een beloning!

Misschien ontmoet je de wolf wel, of de angst…

 

De fietsenstalling op het Stationsplein is open. Deze stalling is een vervangende stalling voor deze die in de stationsbuurt verdwijnen door de bouwwerken van het Stationsproject.

De nutswerken in de Doorniksewijk zijn gestart. Omwille van die werken geldt sinds dinsdag éénrichtingsverkeer tussen de Loofstraat en de tunnel. Vanaf maandag 24 april tot half november 2017 wordt over de volledige Doorniksewijk éénrichting ingevoerd. Verkeer richting centrum blijft mogelijk. Het éénrichtingsverkeer geldt ook voor fietsers. Dat is absoluut nodig voor hun veiligheid.

21/04

Wat als…het nu eens allemaal voor jou uitgezocht was?

logo uitgezocht

Het OCMW organiseert kwaliteitsvolle hulpverlening en zorg voor iedereen die in Kortrijk woont en gaat voluit voor armoedebestrijding als speerpunt in het lokaal sociaal beleid. Het biedt zijn klantgerichte dienstverlening aan met de expertise van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Om de beleidslijnen verder uit te werken en de organisatie aan te sturen, is het OCMW op zoek naar een (m/v): SECRETARIS (STATUTAIR - VOLTIJDS)

Woon & Zorg Heilig Hart breekt op 24 en 25 april de kraan af die staat in de Budastraat op de groenzone vlak voor de Budabrug.

Kortrijk denkt na over hoe de stad er moet uitzien in de toekomst. Daarin staat de kwaliteit van de open ruimte en de woon- en werkplekken voorop. Een goede en aangename stad bouwen, kan door scherpe keuzes te maken en die maakt Kortrijk niet alleen. 

Ben je tussen 18 en 25 jaar en heb je een creatief idee om jouw stad te verbeteren? Schrijf je dan in voor IDCity! Wij zijn op zoek naar creatieve dromers, denkers en doeners die sociale projecten willen opzetten in onze stad. Jij zorgt voor een formidabel idee, het Prins Filipfonds voor professionele begeleiding en het nodige geld.

De Steenstraat is al jaren in slechte staat. Behalve de heraanleg van de straat (1,2 km) is ook de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel noodzakelijk waardoor dit een zwaar investeringsdossier is. Het college van burgemeester en schepenen gunde gisteren de studieopdracht voor de heraanleg van de Steenstraat tussen de Heulsekasteelstraat en de R8.

23/04

Heel wat bibliotheken uit de regio organiseren samen een té gek jeugdboekenfeest. Dit jaar opent bibliotheek Waregem haar deuren op zondag 23 april haar deuren en iedereen is welkom!

© bibkortrijk