Wereldtop in gamedesign en -development

Gaming en entertainment

Kortrijk en de Flanders Game Hub vormen een hotspot voor zowel top-notch studenten, start-ups als wereldspelers in game, digital arts en entertainment.

Kortrijk is de thuisstad van hogeschool Howest wiens opleiding DAE jaar na jaar wereldwijd wordt beschouwd als ‘Best Game Design & Development Schools & Colleges in the World’? Studenten uit de hele wereld worden in 3 jaar opgeleid als specialisten VFX, 3D Animation, Game Graphics Production, Game Development, Interactive Sound Production en Independent Game Production.

Elk jaar organiseren Stad Kortrijk, Howest, het Wilde Westen en Hangar K samen Unwrap, een festival dat de game-industrie viert. Unwrap biedt een innovatieve conferentie met talks van (inter)nationale gastenlive optredens en gaming, een investor track en een career fair.

Event organiseren?

Wereldtop in gamedesign en -development

Maakindsturie

De meeste bedrijven uit de textiel-, hout- en meubelsector zetten vandaag al in op innovatie, duurzaamheid en circulariteit. Ze vormen het kloppend hart voor de in Kortrijk verankerde maakindustrie. De bouw van het Flanders Make Centre, een ontmoetingsplaats en een praktische leerplek voor de maakindustrie, is een nieuw bewijs van de toppositie die de stad bekleedt.

In deze site worden de nieuwste industrie 4.0 technologieën en productiemethodes uitgetest. Ondernemingen ontdekken er hoe ze op een laagdrempelige manier optimaal kunnen investeren in hun eigen productieomgeving voor de toekomst. Dat is belangrijk voor een duurzame productie, voor werkbaar werk voor de werknemers en voor de welvaart in ons land.

Het aanpalende Technicum biedt plaats aan 600 leerlingen uit het technisch en beroepssecundair onderwijs om hen voor te bereiden op een job in de maakindustrie.

logo unesco member of the creative cities network

Design

Kortrijk heeft een rijke geschiedenis van internationale handel. Vooral het Kortrijks vlas is al eeuwenlang één van onze belangrijkste exportproducten. Mede dankzij deze vlasindustrie ontwikkelde Kortrijk zich als een stad die zich kenmerkt met een reputatie van kwaliteitsvol design en ondernemerschap

Door verschillende (economische) uitdagingen moest onze textielindustrie zich doorheen de jaren heruitvinden. Dit leidde tot een heuse transformatie die van regio Kortrijk een creatieve en veerkrachtige gemeenschap maakte. 

Sinds 2017 is Kortrijk dan ook lid van UNESCO's Creative Cities Network in de categorie design. Creativiteit is namelijk onze stuwende kracht voor duurzame vernieuwing en ontwikkeling. Met behulp van Designregio Kortrijk brengen we talenten samen en streven we naar een nog creatievere en innovatievere regio.