Wereldtop in gamedesign en -development

Creatieve stad

Creativiteit is één van de buzzwoorden die je aan Kortrijk kan linken. De stad maakt sinds 2017 deel uit van het UNESCO netwerk van creatieve steden en is kandidaat voor de titel 'culturele hoofdstad van Europa' tegen 2030. 

Kortrijk verwelkomt tevens meer dan 16.000 studenten in award-winnende universiteiten en hogescholen. Of is het toch hét Kortrijkse bier Omer of een van de tientallen andere streekbieren waardoor jongeren zo massaal voor Kortrijk kiezen als studielocatie?

dronebeeld over stad Kortrijk

Middle-sized bestemming

Kortrijk is een grootstad die wordt gekenmerkt door de gezelligheid van een gemeente

Het rijke verleden van de stad wordt weerspiegeld in het straatbeeld met talloze hoogtepunten zoals het Begijnhof, de Sint-Maartenskerk, het Belfort, de Broeltorens, … Door onze grootte is alles vlot te bereiken te voet, heb je nooit last van files en vermijd je lange wachttijden. 

collegebrug-aan-buda-beach

Stad aan de Leie

De Leie, die als levensader door de stad stroomt, kreeg terug haar plek in het leven van de Kortrijkzanen. Ze verbindt hotspots aan het water zoals de verlaagde Leieboorden en Buda Beach, maar ook prachtige bruggen die het creatieve karakter van de stad nog meer in de verf zetten.