de Leesjury

01 oktober 202130 april 2022

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar die graag boeken lezen én er over praten met leeftijdsgenoten.

  • Alle juryleden krijgen volgens hun leeftijd een lijst van 6 tot 8 recente boeken om te lezen en te beoordelen.
  • Van oktober tot maart kom je in de bib maandelijks samen met je leesgroep en een enthousiaste begeleider om over de boeken te praten.
  • Als je als jurylid alle titels van jouw leeftijdsgroep gelezen hebt, dan kies je je favoriete boek. Wat vond je het beste boek, het tweede, enz. Zo stem je voor jouw favoriete titels!
  • Ook als lezen wat minder vlot gaat, kan je meedoen. We zorgen eventueel voor een luisterboek en extra ondersteuning!
  • Alle stemmen van heel Vlaanderen worden tegen april verzameld en geteld, de titels met de meeste stemmen worden bekroond. Alle juryleden die gestemd hebben, worden uitgenodigd op een groot Leesjury-feest. Daar zijn ook alle auteurs en illustratoren van de genomineerde boeken uitgenodigd!

 Er zijn 7 groepen per leeftijd, de bijeenkomsten gaan door in de centrale bibliotheek. Juryleden van groep 3 en 4 (3e t.e.m. 6e leerjaar) kunnen ook aansluiten in buurtbibliotheek Lange Munte.

 Voor de kleuters organiseren we in de Krokusvakantie een soortkampje met voorleesuurtjes en leuke workshops.

 Kan je niet deelnemen aan en groep en je wil toch meedoen? Dan kan je ook als internetjurylid de boeken op eigen houtje lezen. Heb je hulp nodig om in te schrijven of om een bepaald boek te vinden? We helpen je graag op weg!

 Ben jij leerkracht in een derde kleuterklas en zijn jouw kleuters ook zo’n boekenfans? Doe dan met je klas mee aan De Leesjury met onze klaspakketten

 Via www.deleesjury.be kan je de winnaars van het vorige leesjaar  2020-2021 terugvinden.

De Leesjury Kortrijk start op 1 oktober 2021 met een leuke startdag. Vanaf 15 juli tot eind september kan je je als jurylid inschrijven, zowel via het online formulier als aan de balie van je (buurt)bib. Na inschrijving ontvang je een mail met alle info over jouw leesgroep.

ik schrijf me in voor:
gegevens jurylid
in deze school
contactgegevens
vragen/opmerkingen
voorwaarden de Leesjury
Je kan deelnemen aan de Leesjury als je lid bent van de bib.
Nog geen lid? Je kan je gratis lid maken aan de balie van de (buurt)bib met een eID of kidsID.