01 oktober 202330 april 2024

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar die graag boeken lezen én er over praten met leeftijdsgenoten.

  • Alle juryleden krijgen volgens hun leeftijd een lijst van 6 tot 8 recente boeken om te lezen en te beoordelen.
  • Van oktober tot maart kom je in de bib maandelijks samen met je leesgroep en een enthousiaste begeleider om over de boeken te praten.
  • Als je als jurylid alle titels van jouw leeftijdsgroep gelezen hebt, dan kies je je favoriete boek. Wat vond je het beste boek, het tweede, enz. Zo stem je voor jouw favoriete titels!
  • Ook als lezen wat minder vlot gaat, kan je meedoen. We zorgen eventueel voor een luisterboek en extra ondersteuning!
  • Alle stemmen van heel Vlaanderen worden tegen april verzameld en geteld, de titels met de meeste stemmen worden bekroond. Alle juryleden die gestemd hebben, worden uitgenodigd op een groot Leesjury-feest. Daar zijn ook alle auteurs en illustratoren van de genomineerde boeken uitgenodigd!

 Er zijn 7 groepen per leeftijd, de bijeenkomsten gaan door in de centrale bibliotheek. Juryleden van groep 3 en 4 (3e t.e.m. 6e leerjaar) kunnen ook aansluiten in buurtbibliotheek Lange Munte.

 Kan je niet deelnemen aan en groep en je wil toch meedoen? Dan kan je ook als internetjurylid de boeken op eigen houtje lezen. Heb je hulp nodig om in te schrijven of om een bepaald boek te vinden? We helpen je graag op weg!

 Ben jij leerkracht in een derde kleuterklas en zijn jouw kleuters ook zo’n boekenfans? Doe dan met je klas mee aan De Leesjury met onze klaspakketten

 Via www.deleesjury.be kan je de winnaars van het vorige leesjaar  2022-2023 terugvinden.

  Voor kleuters uit de 3e kleuterklas organiseren we in de Krokusvakantie een Krokuskampje in de voormiddag. Elke dag lezen we twee splinternieuwe prentenboeken voor en is er een knutselactiviteit! Hiervoor inschrijven kan vanaf 1 januari 2024.

De winnaars van dit leesjaar zijn gekend!