De Leesjury?

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin ze in verschillende leeftijdsgroepen een aantal boeken lezen om er daarna met hun leeftijdsgenoten over te praten. Voor kleuters zijn dat 8 vernieuwende en originele prentenboeken.

Doe mee met jouw 3de kleuterklas aan De Leesjury!

De bib bezorgt je klas één van de twee beschikbare pakketten met de 8 boeken van groep 1.

Je kan de boekjes in de klas voorlezen en verwerken. Bij elk boek stoppen we ook enkele leuke ideetjes ter inspiratie. Als jullie alle boeken hebben gelezen en besproken, mogen de kleuters stemmen voor hun favoriete boek met behulp van stemformulieren in het pakket. Zo kan je klas meestemmen voor het mooiste boek. We zorgen ook voor een leuk De Leesjury-diploma voor elke kleuter.

Op deze manier leren de kleuters (en leerkrachten) nieuwe boeken kennen en leren ze praten over hun voorkeur, verhalen en boeken.

Mijn klas doet mee!

Je kan het pakket uitlenen voor de periode van 2 oktober tot 22 december 2023 OF 8 januari tot 29 maart 2024. Zo kan je de boeken op eigen tempo verwerken in de klas. Het bibteam helpt je hierbij met veel plezier.

Wie meer informatie wenst of vragen heeft, kan ons altijd bereiken via 056 27 75 00 of bibenschool@kortrijk.be.

Vul stap voor stap dit formulier in:

Wees er snel bij, het aantal pakketten is beperkt tot 2 klassen per semester .  Inschrijven voor de eerste periode kan vanaf 1 september tot 1 oktober 2023, voor de tweede periode tot 1 januari 2024.

ik wil een klaspakket aanvragen