Stagiair worden, iets voor jou?

Volg je een opleiding? Ben je op zoek naar een boeiende stageplaats? Een uitgelezen kans om de opgedane theorie écht in de praktijk toe te passen? Dat kan! Kortrijk investeert in jongeren en zet in op onderwijs. We verwelkomen je graag als stagiair op één van onze diverse diensten.

Kortrijk is een organisatie van 1800 medewerkers die zich elke dag inzet voor een zeer gevarieerde dienstverlening. Dat aanbod qua dienstverlening is zeer divers, denk maar aan sport, cultuur, burgerzaken, kinderopvang, thuiszorg, sociale tewerkstelling, onderwijs, integratie, stadsontwikkeling, huisvuilophaling, groen, parkeerbeleid, armoedebestrijding, schuldhulpverlening, evenementen, economie, wegenwerken, woonzorgcentra ... De uitdagingen voor de diensten en de medewerkers zijn groot en evolueren voortdurend. Samen zorgen we ervoor dat het aanbod afgestemd is op de wensen en behoeften van de inwoners van stad Kortrijk. Misschien kan jij binnenkort als stagiair proeven van één van onze diensten.

 Visie

 • Kortrijk kiest voor op-en-top klantentevredenheid dankzij snelle en slimme dienstverlening.
 • Kortrijk is een stad waar iedereen meetelt.
 • Kortrijk is trendsetter in Vlaanderen vanuit sterke partnerships en dankzij de inzet van medewerkers met een zeg-en-doe-mentaliteit.

Waarden

 • Divers - In Kortrijk is er plaats voor iedereen.
 • Ondernemend - Kortrijk heeft ambitie.
 • Open - Kortrijk staat voor duidelijkheid en transparantie.
 • Samen - Kortrijk gelooft in een sterk intern en extern netwerk

Benieuwd naar het organogram? Ontdek het hier.

Stageaanvraag indienen

je kan opnieuw een stageaanvraag indienen voor verschillende OCMW- en stadsdiensten voor het schooljaar 2023-2024.

Ontdek nu onze stageplekken hier.

Stage in een WOONZORGCENTRA

Is een stage bij de woonzorgcentrum op je lijf geschreven? Vul dan het inschrijvingsformulier in om je kandidaat te stellen.  Jouw gegevens zullen verwerkt worden door de directie Zorg (personeelsdienst vzw Zusters Augustinessen).

Schrijf je in als stagiair bij  de directie Zorg

 Nog even dit

 • Een stage is steeds onbezoldigd, dit betekent dat je hiervoor geen loon ontvangt.
 • Een vrijwillige stage kan niet. De stage moet steeds begeleid zijn door een onderwijsinstelling of opleidingsinstelling. Je kan wél steeds een aanvraag indienen voor vrijwilligerswerk.
 • Ben je pas afgestudeerd en op zoek naar een job? Neem dan zeker een kijkje naar onze openstaande vacatures. Wil je niets missen? Schrijf je in voor onze vacaturenieuwsbrief.   Een stage biedt in geen geval een garantie op een vaste job.
 • Nog student en vastberaden om je na een leerrijke stage in te schrijven voor een vakantiejob? Je kan alle info terugvinden via https://www.kortrijk.be/jobstudenten-stad-en-ocmw.

Meer info

Heb je nog vragen? Contacteer ons dan via personeel@kortrijk.be