Infosessie 'Verhuur je een kamer of woning via een boekingsplatform?'

Gepubliceerd op Dinsdag 12 maart 2024
19 april 2024
Verhuren logies via boekingsplatform

Het toerisme in Kortrijk is jaarlijks goed voor meer dan 250.000 overnachtingen in heel wat logies: vakantiewoningen, B&B’s, gastenkamers bij mensen thuis, hotels, vakantieparken, hostels … Om al die toeristen een veilig, kwalitatief en comfortabel logies te garanderen, én om de uitbaters een duidelijk wettelijk kader te geven, is er het Vlaams Logiesdecreet.

Schrijf je in voor de infosessie op 19 april

Verhuur je een woning of kamer aan toeristen? Dan moet je jouw logies o.a. aanmelden bij Toerisme Vlaanderen en zijn er nog een aantal andere wettelijke zaken van toepassing (de zogenaamde 'Regel van negen'). 

Toerisme Vlaanderen organiseert op 19 april van 10u00-11u30 een infosessie om je wegwijs te maken in alle administratieve en wettelijke voorwaarden. Je kan eveneens jouw vragen stellen aan een expert te zake. Schrijf je in voor 15 april. De plaatsen zijn beperkt.

Inschrijven

Locatie: Dakcafé van het administratief stadhuis Kortrijk (4e verdieping). Toegang tot het Dakcafé van het stadhuis kan via de Papenstraat (ingang via eID).
 

Testcase boekingen tijdens Alcatraz

Toerisme Vlaanderen en Stad Kortrijk slaan naar aanleiding van Alcatraz 2024 de handen in elkaar. Tijdens het weekend van Alcatraz (9 - 11 augustus 2024) legt Toerisme Vlaanderen alle boekingsdata van dat weekend naast de geregistreerde aanmeldingen bij Toerisme Vlaanderen om te checken wie in regel is