Even een fiets nodig? In Kortrijk schakel je makkelijk over tussen openbaar vervoer of auto en de fiets. Twee deelfietssystemen, studentenfietsen en kinderfietsdelen helpen je vlot op weg.

Geïnteresseerd in deelsteps of deelauto's in Kortrijk? Klik hier.

Oranje deelfietsen van Donkey Republic 

Waar vind je de fietsen? 

Een oranje deelfiets van Donkey Republic pik je op en zet je af aan een drop offzone. In het centrum van Kortrijk vind die zones in bestaande fietsenstallingen. In de app zie je in een oogopslag waar je een fiets kan oppikken of achterlaten. Ook in Kuurne vind je hubs van Donkey Republic. Je fietst dus makkelijk van Kortrijk naar Kuurne of omgekeerd. De locaties waar je een fiets kan oppikken of achterlaten, vind je op de website van Donkey Republic. 

Hoe gebruik je een deelfiets?

Heel eenvoudig! Je downloadt de app en maakt via Bluetooth verbinding met het slot. Het slot opent automatisch en je kan vertrekken. Op het einde van de rit parkeer je de fiets op een drop offlocatie en geef je in de app het einde van je rit in. 

Je kan kiezen uit twee opties: een abonnement of een enkel ritje dat je op het einde van het gebruik betaalt. Een abonnement kost je  € 9 voor een onbeperkt aantal ritten van maximum 1 uur of € 18 per maand voor onbeperkt gebruik van 12 uur aaneengesloten. 

  1. Download de app
  2. Kies een drop offlocatie en fiets.
  3. Ontgrendel de fiets via de app.
  4.  Ver- en ontgrendel de fiets zo vaak je wilt.
  5.  Beëindig de huur door de fiets naar een drop offlocatie te brengen, de fiets te vergrendelen en de huur te beëindigen in de app.

Alle info over de oranje deelfietsen vind je op de website van Donkey Republic

Blue Bike

Met de Blue-bikes aan het station kant Minister Tacklaan vul je de afstand naar je eindbestemming zo in. Je hebt enkel een abonnement nodig. Door de tussenkomst van de stad Kortrijk en de Vlaamse Overheid betaal je slechts €1 per rit van 24u. Een jaarabonnement kost €10. Een abonnement afsluiten doe je online of via een bezoek aan Mobiel vzw.

Ik wil (info over) een Blue Bike-fiets

Studentenfietsen Mobiel

Ben je student in Kortrijk? Huur een studentenfiets bij Mobiel vzw tegen heel aantrekkelijke tarieven. De stad Kortrijk, de hogescholen Vives en Howest en de Kulak komen tussen in de financiering.

Ik zoek (info over) een studentenfiets

't Velootje, deelsysteem voor kinderfietsen

Maak je lid van 't Velootje en tot je ongeveer 12 bent, kan je altijd over een goed onderhouden fiets op maat beschikken. Voor een loopfiets betaal je 20 euro per jaar, voor een kinderfiets 40 euro.

Meer info over een abonnement op een kinderfiets