Deelmobiliteit

Delen wordt het nieuwe normaal. Ook voertuigen zoals fietsen, steps en auto's worden volop gedeeld. In Kortrijk zijn verschillende aanbieders actief.

Autodelen

Cambio is de bekendste naam in het autodelen. Sinds juli 2023 biedt Fox Share ook deelwagens aan in Kortrijk. Voor beide systemen is het principe eenvoudig:

Registreer je online, download de app, reserveer je rit en haal je auto af op een standplaats. 

Minder bekend zijn Dégage en Cozywheels. Dat zijn particuliere autodeelsystemen. Daarin deel je voertuigen met je buren. 

Meer info over autodelen vind je op autodelen.net

Benieuwd hoeveel je met autodelen kan besparen? Autodelen.net en Test Aankoop ontwikkelden samen een tool die het financiële voordeel concreet berekent. Surf naar www.savewithcarsharing.be en ontdek het zelf.

Fietsdelen

Vanaf 2023 heeft Kortrijk een nieuw fietsdeelsysteem: Mobit. Opzoeken, huren ontgrendelen en betalen? Alles verloopt via je smartphone en de app van Mobit. Naast de groene Mobit fietsen heeft Kortrijk ook Blue-bikes. Die werken eveneens met een app. Je vindt ze aan meer dan 40 stations in België. In Kortrijk is dat aan de kant van de Minister Tacklaan.

Klik hier om meer te weten over alle deelfietsen in Kortrijk.

Stepdelen

Reikt je verplaatsing niet buiten de grenzen van de R8, ’t Hoge of de deelgemeenten? Maak dan gebruik van de elektrische deelsteps van Bird. Ook hier werkt de reservatie en de ontgrendeling via smartphone.