Het MaakBib project is een door VLAIO gesubsidieerd traject van 2 jaar waarbij bibliotheken aan de slag gaan met laagdrempelige 'Makerspaces' in de publieke ruimte.

De belangrijkste doelstelling van het traject is de realisatie van een STEM-aanbod in vrije tijd voor alle leeftijden. De missie van het traject is het overbrengen van cruciale competenties van de 21ste eeuw: samenwerken, creativiteit, digitale geletterdheid, communiceren, probleemoplossend denken/handelen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden

In de Kortrijkse #MaakBib willen we laagdrempelige STEM-sessies voor alle leeftijden brengen rond topics als: 3D printen en ontwerpen, leren solderen, knutselen met hout, crafting, leren programmeren, re- en upcycling, gaming, elektronica, enz...

Via workshops, demo's en presentaties stellen we het 'maakproces', creativiteit, digitale connectiviteit en zelfontwikkeling centraal. In de #MaakBib, ontdek je, proef je en ontwikkel je je talenten!

MaakBib.be

Wil je zelf aan de slag en je STEM-vaardigheden ontwikkelen? Surf dan zeker naar de MaakBib website. Je vindt er allerlei workshops, hoe-te's en updates over het MaakBib project. 

De Kortrijkse bibmedewerkers ontwikkelden ook zelf twee leuke workshops. Deze vind je terug op  maakbib.be

STEM-aanbod in Kortrijk

Geïnteresseerd in het volgen van STEM-workshops in Kortrijk? Je vindt een boeiend en uitgebreid aanbod voor kinderen en volwassenen op www.kortrijk.be/STEMactiviteiten.  Dit aanbod wordt samengesteld door de Kortrijkse hogescholen, stadsorganisaties en stadspartners. 

participerende bibliotheken en organisaties

openbare bibliotheek Kortrijk, CO7 bibliotheken, de Gentse bibs, Maldegem, Waasland bibliotheken, Minus One en Technopolis. 

steun en coördinatie  

Het MaakBib-project is een door VLAIO gesteund traject in Vlaamse bibliotheken. Coördinatie, technische en inhoudelijke ondersteuning wordt verleend door De Creatieve Stem, Das Kunst, Dig IT en RHIZO. 

foto's

In januari 2021 ging de expo 'MaakBib - werkjaar 1' door in de centrale bib. In deze interactieve mini-expo wordt het resultaat getoond van het eerste werkjaar van het 'MaakBib'-project in bib Kortrijk.

2021 expo 'MaakBib'