STEMactiviteiten

STEM staat voor “Science-Technology-Engineering-Mathematics” en ligt aan de basis van een waaier aan technologische, technische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Ook in de vrije tijd kunnen kinderen en jongeren in Kortrijk proeven van allerlei STEM workshops: houtbewerking, 3D-printing, lasercutting, coderen, mini-robots, lego robots Spike, …. Of ga als wetenschapper-in-spe op zoek naar nieuwe uitvindingen:  een alternatief voor plastiek zakjes bij voorbeeld of ontwikkel nieuwe smaken tijdens een workshop moleculair koken, …

Junior Techniekacademie Kortrijk (8 - 10 jaar)

Zit je in het derde of vierde leerjaar en woon je in Kortrijk of ga je er naar school? Vind je het leuk om creatief te zijn? Wil je graag experimentjes doen samen met vrienden en vriendinnen? Ben je graag actief met echt gereedschap en materiaal? 

Zit je in het derde of vierde leerjaar en woon je in Kortrijk of ga je er naar school? Vind je het leuk om creatief te zijn? Wil je graag experimentjes doen samen met vrienden en vriendinnen? Ben je graag actief met echt gereedschap en materiaal? 

praktisch

 Maakbib makerspace, centrale bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30
  de volledige reeks bestaat uit 6 workshops, telkens op woensdagnamiddag, keuze uit de sessie van 13.30 tot 15 uur of de sessie van 15.30 tot 17 uur. De workshops gaan door op 11, 18 en 25 oktober + 8, 15 en 22 november2023.
 Inschrijven: vanaf 19 juni 2023 worden de inschrijvingen open gesteld, het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan online via www.techniekacademie-kortrijk.be/junior/inschrijving.
 € 45, materiaal en verzekering inbegrepen (tot 45% fiscaal aftrekbaar). Met een UiTPAS kansentarief krijg je 80% korting op de deelnameprijs. Via Gezinsbond is er 10% spaarkorting.
 meer info: www.techniekacademie-kortrijk.be/junior

#biblabo banner (oud)

#biblabo

#Biblabo’s zijn leuke en laagdrempelige STEM-workshops in de Kortrijkse bibliotheken voor kinderen en jongeren. Tijdens deze workshops zetten we in op de ontwikkeling van creativiteit, samenwerken, zelfvertrouwen en digitale en technische vaardigheden.

Via de #biblabo workshops maak je kennis met een brede waaier van STEM-onderwerpen zoals

  • digitale maaktechieken: 3D printen, lasercutten, foamcutten, snijplotten, …
  • bio- en eco-topics: recyclage/upcycling/freecycling, microtuinieren, zonne-energie en windturbines, …
  • je eigen verhaal maken via: (animatie)filmbewerking, LEGO en digital storytelling, …
  • culinaire eet- en drinkbare kunstwerkjes: de beste pizza, de perfecte mocktail en andere drink- en eetbare kunstwerkjes
  • digitaal en mediawijsheid: leren programmeren, robotica, drones, VR, …

Schrijf je in voor #biblabo en ontdek, proef, maak en ontwikkel je talenten! 

Met de ondersteuning van het Maakbib.be partnerschap en VLAIO.

 

STEM-activiteiten in Kortrijk: