Wat doen bij overlijden

Het overlijden van een naaste is altijd een aangrijpend moment, waar ook enkele praktische en administratieve zaken bij komen kijken. Om jou bij te staan op dit vlak, bundelden we een aantal aspecten in een overzicht.

Nuttige links

Begraafplaatsen

Kortrijk telt elf begraafplaatsen, waarvan er twee in het centrum liggen (Sint-Jan en Hoog Kortrijk) en de negen andere verspreid liggen over de deelgemeenten. Als inwoner heb je zelf de keuze op welke begraafplaats je later begraven wil worden.

Geschiedenis

De begraafplaatsen van Kortrijk variëren sterk qua grootte en geschiedenis. Elke locatie heeft zijn unieke karakter. Enkele springen er uit omwille van hun bijzondere erfgoedwaarde of omdat er markante personen een laatste rustplaats vonden. Over een aantal begraafplaatsen lees je meer als je klikt op de foto.

Zerkenzoeker

Via het digitaal zoekloket kan je de rustplaats van een overledene op onze begraafplaatsen vinden. Je kan zoeken op de voornaam en/of familienaam van de overledene of het jaartal van overlijden. Als je daarna een zoekresultaat aanklikt, krijg je een kaart met de exacte locatie van de rustplaats. Rechtsboven de webpagina staat een printknop waarmee je een detail- en overzichtskaart kan afprinten. Momenteel kan je enkel zoeken op de begraafplaats van Sint-Jan. Klik op de knop hieronder om naar de zoekmachine te gaan.

Digitaal zoekloket