Woonzorgcentrum De Zon

Zomerplein 4
8510 Bellegem
België

Woonzorgcentrum De Zon

Woonzorgcentrum De Zon

Bekijk op Google Maps

Het woonzorgcentrum De Zon in Bellegem wordt beheerd door Zorg Kortrijk, dat deel uitmaakt van het OCMW Kortrijk. Dinsdag 18 en donderdag 20 juni 2019 verwelkomden we er de eerste bewoners.

Openheid staat er centraal. Zo zorgen we voor het welzijn van 96 bewoners verdeeld over zes woonhuizen. De woongelegenheden zijn bestemd voor ouderen met dementie of fysieke zorgen.

Over De Zon

De Zon creëert een rustige en huiselijke sfeer, waarin de bewoner zich geborgen voelt. De leefgroepen zijn klein, werken autonoom en benaderen de thuissituatie.  De Zon werkt volgens de principes van het Kleinschalig Genormaliseerd Wonen.

Algemeen directeur is Jan Goddaer. Hij is te bereiken op afspraak (T 0473 86 26 14 | jan.goddaer@kortrijk.be).
Hendrik De Mesmaeker is directeur bewonerszorg, bereikbaar op afspraak (T 056 24 43 02 | hendrik.demesmaeker@kortrijk.be). Samen trekken ze een enthousiast team van medewerkers in verzorging, keuken, onderhoud, animatie, enz …

Inschrijven op de wachtlijst?

Wens je je in te schrijven op de wachtlijst?  Bijkomende vragen?

Een aanvraag tot opname kan door jezelf, je familie, je huisarts, de sociale dienst van een verzorgingsinstelling, ingediend worden.  Je komt op een wachtlijst terecht die we chronologisch en volgens graad van zorgbehoevendheid opvolgen. Daarom vragen we bij inschrijving op de wachtlijst steeds een evaluatie (de zgn. Katz-score) van je gezondheidstoestand. Je huisarts, specialist of thuisverpleegkundige maakt deze op.

Neem contact op met opnameverantwoordelijke Silvie Colle via 056 24 43 06 of via silvie.colle@kortrijk.be. Zij helpt u graag verder.

Bezoek ons ook op Facebook

Bekijk de virtuele toer van De Zon

 Onthaalbrochure 

Dagprijzen

Move Your Hands For Dementia

We zetten onze schouders onder het project 'Move Your Hands for Dementia (MYH4D)'. Het initiatief ondersteunt docenten in het volwassenenonderwijs, in het helpen van zorgverleners om te gaan met familieleden van personen met dementie en hun naasten. Dit Europese project wordt gefinancierd door de Europese Commissie en het Italiaanse Erasmus+ Programma.

Naar het project