Buitenexpo Talk of the town De Warande

25 november 202323 december 2023
Buitenexpo Talk of the town

Verbindende expo 'Talk of the Town' strijkt neer in De Warande

Na Brugge, Tienen, Deurne, Leuven, Houthalen, Gent en Antwerpen strijkt Talk of the Town op zaterdag 25 november neer in De Warande in Kortrijk. Initiatiefnemer Curieus vzw ging op zoek naar verhalen en portretten van bezoekers over de plek. De ‘verhalendelers’ krijgen een plaats op een buitenexpo doorheen De Warande. Hun verhalen kan je er beluisteren via een podcast. Op die manier kan een breed publiek kennismaken met verhalen en herinneringen over dit drukbezochte avontuurlijk speeldomein. De portretten zijn een maand lang te bewonderen.

Op zaterdag 25 november komt Curieus naar De Warande, een drukbezocht avontuurlijk speeldomein, waar veel mensen hun jeugd hebben doorgebracht op de speelpleinwerking, als kind of als monitor. Velen komen ook met de hond wandelen of beleven met de familie een gezellige middag.

Curieus vzw vroeg de bezoekers om te vertellen wat De Warande voor hen betekent, wat hun favoriete plek is en welke bijzondere herinneringen ze maakten in De Warande. Kortom, wat er in De Warande voor zorgt dat ze zich er thuis voelen. 12 mensen vertelden hun verhaal. Fotograaf Jonas Verbeke maakte portretten van deze vertellers. Deze komen op grote panelen in het park. De verhalen zelf werden door Quindo in een podcast gegoten. Geïnteresseerde wandelaars kunnen de verhalen beluisteren door de QR-code op de panelen te scannen.

Praktisch

De buitenexpo is gratis te bezoeken van zaterdag 25 november tot zaterdag 23 december, elke dag open van zonsopgang tot zonsondergang. 

Ga naar info over Curieus vzw

Bekijk het plan van de buitenexpo

Ga naar de online verzameling van beelden en interviews