Publieke barbecue - De Warande

De stad vindt het belangrijk dat er een gezellige en gemoedelijke sfeer hangt op pleinen en in parken. Daarom zijn er op verschillende plaatsen publieke barbecues te vinden. Het gebruik van een eigen barbecue op een openbare plek is volgens het algemeen politiereglement in Kortrijk verboden.  

Het gaat om afgesloten toestellen. Je hebt dus een sleutel nodig om het barbecuestel te kunnen gebruiken.

De barbecues kunnen door iedereen gratis worden gebruikt, mits reservatie vooraf. De reservaties worden tijdens de week en tijdens de kantooruren (8-16 uur) verwerkt, niet tijdens het weekend en sluitingsdagen.  Je doet er goed aan om minimaal twee dagen op voorhand te reserveren.

Opgelet, de publieke barbecue op De Warande mag in periodes van extreme droogte niet worden gebruikt. Naast plaatselijke vaststellingen, houden we hiervoor ook rekening met de waarschuwingen van agentschap ‘Natuur en Bos’ in de gaten. Als het in de bossen en domeinen niet veilig is om te barbecueën, dan zeker ook niet op De Warande.  

Enkel bij brandgevaarcode groen en geel is het gebruik van de publieke barbecue toegelaten.  

Raadpleeg de waarschuwingen

Kosten

Het gebruik van de barbecue is gratis. Je brengt wel een waarborg van €50 cash (gepast geld) mee, de dag zelf.

Reserveren

Je dient een aanvraagformulier in om je gewenste datum en dagdeel te reserveren. 

Regels

Je meldt je met je reserveringsmail en de waarborg van €50 cash aan bij het onthaal van De Warande. Je ontvangt alle info omtrent gebruik uit eerste hand. Je krijgt een sleutel, rooster en een barbecuekoffer mee. Let op: De Warande is een autovrij domein. Dat betekent dat je geen materiaal kan aanvoeren met de auto. Beperk je dus tot een basis picknickformule en zorg dat je alles te voet of met de fiets het terrein kan opdragen. 
 

Vertrek

  1. Je ruimt de site rondom de barbecue mooi op. Alle restafval mag in de transparante vuilniszak die je dan naar de vuilniscontainer aan de achterkant van het nieuwe gebouw. PMD+afval doe je in de blauw transparante zak en die mag daar in de passende blauwe container doen. Er is ook nog een bruine container voor papier en karton en een rode container voor glasafval. We rekenen er op dat je correct sorteert. De al dan niet nog warme kolen deponeer je in de daarvoor voorziene metalen ton in de buurt van de publieke barbecue. De transparante restafvalzak en PMD+zak krijg je mee bij de barbecuekoffer.
  2. De rooster bezorg je volledig gereinigd terug. Spullen om de rooster te reinigen zijn voorzien in de koffer. De beheerder/conciërge geeft uitleg waar je water kan gebruiken.
  3. Als je de koffer, rooster en sleutel terugbezorgt, ontvang je de waarborg terug.

Reserveer nu de publieke barbecue van De Warande

tijdstip
11u - 16u
17u - 22u
gebruiksvoorwaarden