Elektronische vreemdelingenkaart/ verblijfskaart vernieuwen (ook kinderen -12jr)

Maak een afspraak

Omschrijving: 

Personen met een andere nationaliteit ouder dan 12 jaar waarvan de procedure tot inschrijving afgerond is, kunnen een verblijfskaart bekomen na instructies van de Dienst Vreemdelingenzaken. Zo krijgen ook personen met een andere nationaliteit toegang tot toepassingen van e-government en kunnen ook zij documenten elektronisch ondertekenen. Welke verblijfskaart je krijgt en hoe lang deze geldig zal zijn, is afhankelijk van je verblijfsprocedure.

Ook kinderen met een andere nationaliteit jonger dan 12 jaar, kunnen een elektronische verblijfskaart aanvragen indien gewenst. Deze kaart is max. 3 jaar geldig. In sommige gevallen wordt de kaart beperkt in tijd. De verlenging ervan kan afhankelijk zijn van specifieke voorwaarden. 

Voorwaarden

Voorwaarden: 

Zowel EU-burgers als niet-EU-burgers (met geldig verblijf) kunnen een elektronische vreemdelingenkaart aanvragen.

Voor burgers jonger dan 12 jaar, dient één van de ouders (in geval van pleegouders of voogd: vonnis of bewijs van ouderlijke macht of pleegzorg meebrengen), na het maken van een afspraak, samen met het kind naar de balie te komen. 

Waar:

Stadhuis Kortrijk, Leiestraat 21.

Kosten

De A, B, K, L, H, I, J-kaart kost € 24,70 - Voor kinderen jonger dan 12 jaar kost deze kaart € 11,72

De EU, EU+, F, F+, N, M, M duurzaam verblijf - kost € 24,20 euro - Voor kinderen jonger dan 12 jaar kost deze kaart € 8,72

Belastingen

 

Wat moet je meenemen?
  • je huidige verblijfskaart, kinderpasje of het attest van verlies of diefstal van deze kaart
  • een recente pasfoto van uitstekende kwaliteit (maximaal 6 maanden oud): in vooraanzicht met een neutrale gezichtsuitdrukking met gesloten mond en tegen een witte achtergrond genomen (volgens de ICAO-normen).

Opgelet! Moet je A-kaart verlengd worden? Dan zal je in veel gevallen opnieuw documenten moeten voorleggen bij de ambtenaar voor de vervaldatum van je huidige verblijfskaart. Maak hiervoor tijdig een afspraak bij het team andere nationaliteiten.