Info voor organisatoren

Kortrijk werkt sinds september 2015 met UiTPAS zuidwest een nieuw systeem waarmee de overheid een breed publiek wil stimuleren om te genieten van het ruime en brede vrijetijdsaanbod in onze stad en andere UiTPAS regio’s in Vlaanderen.

Doe ook mee als aanbieder. Het systeem heeft heel wat voordelen!

Wat is UiTPAS zuidwest?

• UiTPAS zuidwest is een digitale spaar- en voordeelkaart voor iedereen die deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten in Kortrijk en regio waarvan de organisatoren meewerken met het systeem. Zowel cultuur- als sport- als jeugdactiviteiten komen in aanmerking.

• Iedereen kan er UiTpunten mee sparen. Die kunnen de spaarders dan om­ruilen voor korting, een cadeau of een ander voordeel.

• Mensen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming krijgen extra korting: zij betalen minder betalen voor de UiTPAS én voor de activiteiten. De korting op activiteiten krijgen ze dankzij de kaart of sticker automatisch en discreet, dus zonder een stempel op iemand te kleven.

Voor wie is UiTPAS zuidwest?

• Iedereen kan UiTPAS zuidwest gebruiken

• Voor iedereen vanaf 3 jaar

• Het kansentarief voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming geldt enkel voor inwoners van groot-Kortrijk

Wie heeft recht op het kansentarief voor UiTPAS zuidwest?

- Alle geregistreerde inwoners van Kortrijk die in aanmerking komen voor ver­hoogde tegemoetkoming.
- Iedere Kortrijkzaan die recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming krijgt een persoonlijke uitnodiging (in een brief, een gesprek, …) om een UiTPAS te kopen tegen verminderde prijs.

De tarieven

  • 3 euro
  • 1 euro : voor mensen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming
  • gratis: sticker

Kostendeling

Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming is er een solidaire kostendeling: de deelnemer draagt een stuk bij, de aanbieder geeft een korting en de lokale overheid van de deel­nemer betaalt de rest. Voor Kortrijk geldt de volgende verdeelsleutel: 20/40/40 (20% door de deelnemer - 40% door de aanbieder - 40% door de Stad, via terugbetaling aan de aanbieder).

Waarom meedoen als organisator met UiTPAS zuidwest?

Voordelen voor iedereen - Iedereen die de UiTPAS gebruikt, spaart punten. Met die punten kunnen de spaarders bepaalde extra’s krijgen (korting, merchandising, een drankje, …). 
Hoe hoger het gebruik van de pas, hoe meer participatie, hoe meer punten, hoe meer voordeel … Als aanbieder is het interessant om via tijdelijke puntenacties een nieuw publiek te bereiken. 
Als acties doelgericht ingezet worden, kunnen ze een meerwaarde zijn voor jouw eigen marketing.

Promotie – Naast je eigen promotie voor jouw evenementen kan je mee­genieten van de stedelijke promotie voor UiTPAS via de specifieke website, sociale media, nieuwsbrieven….

Betere toegankelijkheid - Dankzij het kansentarief kan je mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming de kans geven om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten binnen jouw organisatie.

Hoe werk je als aanbieder met UiTPAS zuidwest?

Voor jouw activiteit

• Uiterlijk 6 weken voor de activiteit geef je ze in de UiTdatabank in. UiTdatabank is het vertrekpunt. Wat je daar invoert verschijnt automatisch op +/- 500 kanalen.

Tijdens de activiteit

• Je meldt je aan in het systeem.

• Als een deelnemer zijn of haar pas tegen de lezer houdt, zie je als aanbieder hoeveel die persoon moet betalen: het standaardtarief of het kansentarief.

• Met de scanner laat je mensen tijdens jouw activiteit een UiTpunt sparen. Dat kan voor, tijdens of na de activiteit, maar niet meer dan één keer per activiteit. Uiteraard zijn er ook begrenzingen in te bouwen. (bv. 1 keer per week in de bibliotheek)

• Deelnemers met voldoende punten kunnen bij aanbieders die dat willen hun UiTPunten inwisselen voor een omruilvoordeel. Ze kunnen de omruil­voordelen vooraf raadplegen op www.uitinzuidwest.be.

Achteraf

• Op een afgesproken tijdstip (periodiek) krijg je als aanbieder een overzicht van het aantal deelnemers aan jouw activiteiten. 

Wat moet je als aanbieder nog weten?

• Als aanbieder doe je mee voor jouw volledige aanbod. Uitzonderingen zijn enkel mogelijk na overleg met de Stad Kortrijk.

• Werk je als aanbieder zonder onthaalbalie of op verplaatsing, dan kan je de mobiele UiTPAS-applicatie gebruiken (op smartphone).
 

Doe mee!

Wil je als aanbieder meedoen met de UiTPAS zuidwest? Neem dan contact op met Merijn D’hondt – merijn.dhondt@kortrijk.be