Info voor organisatoren

UiTPAS scannen en punten sparen

Kortrijk werkt sinds september 2015 met UiTPAS zuidwest een nieuw systeem waarmee de overheid een breed publiek wil stimuleren om te genieten van het ruime en brede vrijetijdsaanbod in onze stad en andere UiTPAS regio’s in Vlaanderen.

Doe ook mee als aanbieder. Het systeem heeft heel wat voordelen!

Principe

Als organisatie kan je gratis aansluiten bij het UiTPASverhaal. Je wordt ondersteund, kan gebruik maken van de UiTPASsoftware en je zet je in voor een maatschappelijk engagement samen met meer dan 2500 organisatoren. Er moeten echter enkele voorwaarden vervuld worden. Deze worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Die voorwaarden zijn:

 • Elke activiteit van jouw organisatie moet ingevoerd worden via de UiTDatabank.
 • Elke UiTPAShouder moet punten kunnen sparen op elke UiTPASactiviteit.
 • Op elke activiteit moet men kunnen deelnemen aan kansentarief. 

Daarnaast zijn er nog extraatjes die je als organisatie kunt aanbieden, maar deze zijn niet verplicht:

 • Actief promo maken voor de UiTPAS.
 • Omruilvoordelen aanbieden.

Kansentarief en kostendeling

Voor mensen in armoede is er een solidaire kostendeling: de deelnemer draagt een stuk bij, de aanbieder geeft een korting en de lokale overheid van de deel­nemer betaalt de rest.

Concreet krijgen mensen in armoede een korting van 80%. 40% van het bedrag wordt terugbetaald door de gemeente van de UiTPAShouder (stad Kortrijk), de andere 40% is jouw financieel engagement in het UiTPASverhaal. 

What's in it for you?

Voordelen voor iedereen - Iedereen die de UiTPAS gebruikt, spaart punten. Met die punten kunnen de spaarders bepaalde extra’s krijgen (korting, merchandising, een drankje, …). 

Hoe hoger het gebruik van de pas, hoe meer participatie, hoe meer punten, hoe meer voordeel … Als aanbieder is het interessant om via tijdelijke puntenacties een nieuw publiek te bereiken

Als acties doelgericht ingezet worden, kunnen ze een meerwaarde zijn voor jouw eigen marketing.

Promotie – Naast je eigen promotie voor jouw evenementen kan je mee­genieten van de stedelijke en regionale promotie voor UiTPAS via de specifieke website, sociale media, nieuwsbrieven….

Betere toegankelijkheid - Dankzij het kansentarief kan je mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming de kans geven om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten binnen jouw organisatie.

Je bent ovetuigd!

Na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst wordt jouw virtuele UiTPASbalie binnen de eerste werkdagen aangemaakt en kan je aan de slag! Op de UiTPASpartnerwebsite vind je alle informatie en handleidingen om aan de slag te gaan. Samengevat gaat het over de volgende zaken:

Voor jouw activiteit

 • Uiterlijk 6 weken voor jouw activiteit geef je ze in de UiTdatabank in. UiTdatabank is het vertrekpunt. Wat je daar invoert verschijnt automatisch op +/- 500 kanalen. 

Tijdens de activiteit

 • Je meldt je aan in het systeem.
 • Bij het inscannen van de UiTPAS zie je als aanbieder hoeveel een deelnemer moet betalen: het standaardtarief of het kansentarief. Je past het juiste tarief toe.
 • Je laat alle UiTPAShouders tijdens jouw activiteit toe een UiTpunt te sparen. Dat kan voor, tijdens of na de activiteit, maar niet meer dan één keer per activiteit. 
 • Deelnemers met voldoende punten kunnen bij aanbieders die dat willen hun UiTPunten inwisselen voor een omruilvoordeel. Ook jij kan leuke omruilvoordelen aanbieden om je organisatie extra in de kijker te zetten. Alle omruil­voordelen kunnen geraadpleegd worden op www.uitpas.be.

Achteraf

 • Op een afgesproken tijdstip (periodiek) krijg je als aanbieder een overzicht van het aantal deelnemers aan jouw activiteiten. Er volgt een terugbetaling van de Stad Kortrijk van de 40% van het standaardtarief van het aandeel deelnemers in armoede.

Wat moet je als aanbieder nog weten?

 • Als aanbieder doe je mee voor jouw volledige aanbod. Uitzonderingen zijn enkel mogelijk na overleg met de Stad Kortrijk.
 • Werk je als aanbieder zonder onthaalbalie of op verplaatsing, dan kan je de mobiele UiTPAS-applicatie gebruiken (op smartphone). 

Doe mee!

Wil je als Kortrijkse aanbieder meedoen met de UiTPAS zuidwest? Neem dan contact op met ons via uitpas@kortrijk.be .