Met de Tuincoach biedt de stad Kortrijk jou, gratis professionele begeleiding aan om van je tot een tuin een plek te maken waar het leuk vertoeven is, die minder werk vereist én die meer natuur en biodiversiteit in de stad creëert. Een ecologische tuin die samengaat met jouw praktische wensen van zijn eigenaars en bijdraagt aan waardevol groen in de stad.

Waarom de tuincoach?

Een tuin die past voor jou, plant en dier
Je tuin als leefruimte én een plaats waar dieren en planten zich thuis voelen. Bomen, struiken en hagen, kleine waterelementen, bloemenweides, wilde grasvelden, … zorgen voor meer dieren in de tuin. Dieren vinden er drinkwater tijdens droge zomers en voedsel tijdens een barre winter. Amfibieën kunnen er de winter doorbrengen en er zijn meer bloemen voor bijen en insecten. Kleine vogels en zoogdieren vinden er beschutting. Samen met de Tuincoach vind je een evenwicht tussen een praktische, esthetische en natuurlijke invulling van je tuin.

Bondgenoot tegen extreem weer 
Een natuurlijke en biodiverse tuin vormt een natuurlijke buffer tegen langdurige droogte, extreme wateroverlast, luchtvervuiling, extreme hitte en wind. Met andere woorden maken natuurlijke tuinen onze directe woonomgeving meer bestendig tegen de extreme weersomstandigheden waar we meer en meer mee geconfronteerd worden.

Geniet van je tuin
Je komt vooral in je tuin om te ontspannen: vrienden ontvangen, spelletje voetbal met de kinderen, op het terras genieten van de avondzon… Afhankelijk van je wensen richt je je tuin in met bloemen, bomen, een terras en/of een vijver. Naar eigen smaak kies je voor strakke lijnen of meer organische vormen. Zo ook in een ecologische tuin, maar je houdt wel rekening met het milieu en de biodiversiteit

De Tuincoach komt naar je toe!
Maar hoe creëer je een natuurvriendelijke tuin die samengaat met de praktische wensen van je gezin? Hoe kan je een natuurlijke hoek in je tuin inrichten? Is er dan nog ruimte voor ontspanning en spelende kinderen? De Tuincoach komt bij jouw langs om professioneel advies te geven op maat van jouw wensen en jouw tuin.

Nog vragen?