Richt een straatcomité op

In groep ben je altijd sterker dan als individu. Vandaag telt onze stad 220 comités.   Een straatcomité oprichten kan om allerlei redenen. Dat kan om elkaar te informeren over allerlei buurtweetjes, om eenmaal per jaar een buurtaperitief te organiseren of om samen voorstellen te lanceren t.a.v. het stadsbestuur om het algemeen straatbelang te dienen.  Wist je dat je met je straatcomité een subsidie kan aanvragen om jouw straatfeest een duwtje in de rug te geven?

Buurtwhatsapp-groep

Daarnaast beschikken veel Kortrijkzanen over een buurtwhatsapp-groep. Het is een gemakkelijke manier om met je buren te communiceren over diverse onderwerpen. Alleen moet één iemand het initiatief nemen dit te lanceren. De ervaring leert ons dat veel bewoners blij zijn met dit soort van initiatieven (‘we horen dan nog eens wat van de buren’, ‘we weten nu wat er allemaal gebeurt in de straat’,…).

Belangrijk is dat je bij de lancering enkele andere buren ‘medebeheerder’ maakt van de groep. Mocht er iemand uitvallen, dan kunnen de instellingen nog altijd gewijzigd worden (de profielfoto, de naam, mensen toevoegen,…).  Zo’n onderwerpen kunnen over allerlei situaties gaan:

  • Onze poes is al twee dagen verdwenen, iemand haar gezien?
  • Ik wil een straataperitief organiseren, iemand zin om mee te helpen?
  • Morgenavond geef ik een feestje, het kan er luid aan toe gaan, wil me op voorhand verontschuldigen… twijfel niet me te contacteren bij geluidsoverlast.
  • Onze fiets is verdwenen, iemand iets gezien tussen 14u en 16u?
  • Wij gaan tien dagen op reis, kan iemand onze bloemen water geven?
  • De vzw ‘de feestgangers’ organiseren hier op het pleintje een event, wie gaat er naar toe?
  • De stad lanceerde een oproep voor een buurtproject, het moment om een subsidie aan te vragen voor ons groenproject? 

Gratis vergaderen met je straatcomité?

Wil je op een neutrale plaats vergaderen met je straatcomité, én met de nodige voorzieningen (gratis wifi), om het jaarlijkse feest te bespreken?  Maak gratis gebruik van de vergaderfaciliteiten van onze ontmoetingscentra.

Surf naar de lokalenwegwijzer https://www2.kortrijk.be/lokalenwegwijzer/lokalen/kaart.

Nog niet geholpen?  Stuur een mail naar gebiedswerking@kortrijk.be.