Stadsgroen Marionetten

stadsgroen marionetten

Op een steenworp van het stadscentrum vind je een groene schat. Stadsgroen Marionetten is een ecologisch recreatief natuurgebied in Kortrijk, aantrekkelijk en bereikbaar voor alle Kortrijkzanen en bezoekers. Je wandelt er door verschillende stukken landschap: boskanten, waterpartijen, open plekken, verdoken hoeken, een speelheuvel, een bos om in te ravotten en weilanden. Een stuk natuur, midden in jouw stad. Ideaal om een frisse neus te halen, de benen te strekken, tot rust te komen of heerlijk te ravotten.

Binnenkort worden de terreinen aan de Bosstraat ingericht als graasweides en worden de wandelpaden hersteld.

Overzichtsplan stadsgroen Marionetten

Hoe bereik je stadsgroen Marionetten?

 

Verschillende landschapskamers in stadsgroen Marionetten

Stadsgroen Marionetten bestaat uit verschillende landschapskamers, elk met een eigen gezicht en sfeer. Een rood pad loopt als ruggengraat door de verschillende kamers.

Landschapskamer Sint-Anna

In de landschapskamer Sint-Anna kan je ravotten in het speelbos, kampen bouwen in het geboortebos en je uitleven op de speelheuvels. Of kom fruit plukken in de sneukelhaag en fruitbomen.

Landschapskamer Smokkelpot

In de Smokkelpot kom je heel dicht bij het water. Loop over en rond de mooie waterpartij omringd door riet. Of kom heerlijk picknicken langs de oevers van het bufferbekken.

Landschapskamer Bosstraat

Ter hoogte van de Bosstraat loop je tussen een kudde runderen die de weide begrazen. Een AHA (natuurlijke omheining door grachten) houdt de dieren binnen de weides.

Landschapskamer Libel

De Libel ligt zo’n 40 meter hoger dan de Leie in het stadscentrum. Vroeger werd het gebied gebruikt voor klei-ontginning, nu is het stukje bos een hoogtepunt van het stadsgroen.

Landschapskamer Cannaertstraat

In de landschapskamer Cannaertstraat krijgt de natuur de bovenhand op recreatie. Het wandelpad en het oude Decauvillespoortje leiden je door de wilde planten.

Landschapskamer Te Coucx

Rond de hoeve Te Coucx ligt een boomgaard, vlinderweide en hooiland. Vlakbij ligt het ecoduct waar dieren oversteken tussen het Kennedybos en het stadsgroen.