Met het regenboogcafé creëren we een open ontmoetingsplaats voor de LGBTI+ gemeenschap in regio Kortrijk. Iedereen is hier welkom! Tijdens het café houden we de bar open en is er een onthaal en informatiepunt over het thema.

Deze zomer openden we voor het eerst in Kortrijk een gezellig pop-up regenboogcafé in BK6. Sinds de wintermaanden houden we het winter pop-up regenboogcafé open vanuit het café in de Unie der Zorgelozen. Tijdens de Sinksen opent er een Rainbow Saloon aan de Grote Markt!

De eerstvolgende openingen zijn:

  • 11 maart
  • 15 april

Openingsuren: 15 tot 21u
Adres: Pluimstraat 7, 8500 Kortrijk

Momenteel bereiden we de openingen van dit voorjaar nog voor. Laat hieronder zeker je gegevens achter als je mee wilt werken aan een safe space voor de lokale LGBTI+ gemeenschap.

De voorlopige openingen in de lente en zomer zijn:

  • 13 mei
  • 10 juni
  • 8 juli

Facebook-evenement

Op het programma

  • 11 maart: We willen gezellig samenzijn. Om 17u en 19u30 doen we een ronde met hapjes.
  • April: Thema Pasen
  • Mei: Thema Eurovision

Rainbow Saloon

We openen een Rainbow Saloon tijdens de Sinksen, aan het voormalige ING-gebouw op de Grote Markt. Dit gaat door op zondag 28 en maandag 29 mei.

Heb je leuke ideeën om de bar een invulling te geven of animatie te voorzien? Of wil je graag je handen uit de mouwen steken en eens meehelpen met het Regenboogcafé op de Sinksen? Laat het ons weten tijdens een van de volgende openingen van het Regenboogcafé of laat hieronder je gegevens achter. Je kan ook aansluiten op een van onze brainstormmomenten. De volgende bijeenkomst is gepland op woensdag 22 maart om 19u30 in het Stadhuis.

Meewerken als vrijwilliger

Wil je hier graag als vrijwilliger aan meewerken? Je kan aansluiten op een vrijwilligersvergadering of iemand aanspreken tijdens het café. De volgende vergadering is op woensdag 29 maart. We spreken af om 19u30 in het stadhuis (ingang via de Papenstraat met je eID, vierde verdieping). 

Wil je eerst meer informatie of met iemand samenzitten om te weten of het iets voor je is? Laat hieronder je informatie achter en we nemen terug contact met je op. Je kan ook een vrijwilliger aanspreken van het regenboogcafé.

Foto's regenboogcafé

Expo tijdens het regenboogcafé