Abonnementen, vergunningen en regularisaties

In Kortrijk beschikken we over 13 parkings achter slagbomen. Voor deze parkings zijn verschillende soorten abonnementen beschikbaar. Kies je ervoor om te parkeren op straat, dan voorzien we een aantal vergunningen

Als bewoner van Kortrijk, gedomicilieerd in een betalende zone, kan je maximaal 2 abonnementen/vergunningen per adres aanvragen aan een voordelig tarief. Het eerste abonnement/vergunning is steeds aan het goedkoopste tarief, voor het 2e abonnement/vergunning betaal je het tarief van '2e bewonersvergunning/bewonersabonnement'. 

Ben je reeds abonnee in één van onze parkings achter slagbomen en wil je zaken aanpassen? 
Stuur ons je vraag/wijziging door naar info@parko.be
Beschik je over een vergunning om te parkeren op straat en wil je hier zaken aan wijzigen? (vb. het aanpassen van je kenteken.)
Dit kan je allemaal zelf beheren via het e-loket.

De voetgangersgebieden winkelwandelgebied en Burgemeester Reynaertstraat alsook het woonerf Kortrijk Weide zijn autoluwe zones die uitgerust zijn met toegangscontrole (ANPR-camera's). Buiten de laad-en losperiodes is een doorgangsvergunning noodzakelijk. Doorgangsvergunningen kunnen aangevraagd worden via het e-loket.

Abonnementen 'parkeren achter slagbomen'

Vergunningen 'parkeren op straat'

Doorgangsvergunningen en regularisaties

Inname openbaar domein

Wie parkeerruimte wil voorbehouden voor bv. verbouwingswerken, voor een container, voor de verhuiswagen of voor een hoogtewerker, kan een gemeentelijke parkeerkaart aanvragen voor inname van het openbaar domein. Deze gemeentelijke parkeerkaart of de toelating voor inname van het openbaar domein vraag je digitaal aan. 

Aanvragen

Aanvragen doe je minimum 3 werkdagen op voorhand. 
Wanneer er verkeershinder zal zijn voor voetgangers, fietsers of auto’s, vraag je de vergunning 10 werkdagen (dag van de aanvraag niet meegerekend) op voorhand aan. Parkeersignalisatie en toebehoren kan je via dezelfde aanvraag bestellen.