Abonnementen, vergunningen en regularisaties

In Kortrijk beschikken we over 13 parkings achter slagbomen. Voor deze parkings zijn verschillende soorten abonnementen beschikbaar. Kies je ervoor om te parkeren op straat, dan voorzien we een aantal vergunningen

Als bewoner van Kortrijk, gedomicilieerd in een betalende zone, kan je maximaal 2 abonnementen/vergunningen per adres aanvragen aan een voordelig tarief.
Het eerste abonnement/vergunning is steeds aan het goedkoopste tarief.
Voor het 2e abonnement/vergunning betaal je het tarief van '2e bewonersvergunning/bewonersabonnement'. 

Ben je al abonnee in een van onze parkings achter slagbomen en wil je zaken aanpassen? 
Stuur ons je vraag/wijziging door naar info@parko.be
Beschik je over een vergunning om te parkeren op straat en wil je hier zaken aan wijzigen? (bv. je kenteken)
Dit kan je zelf beheren via het e-loket.

De voetgangersgebieden winkelwandelgebied en Burgemeester Reynaertstraat en het woonerf Kortrijk Weide zijn autoluwe zones die uitgerust zijn met toegangscontrole (ANPR-camera's). Buiten de laad- en losperiodes is een doorgangsvergunning noodzakelijk. Doorgangsvergunningen kan je aanvragen via het e-loket.

Abonnementen 'parkeren achter slagbomen'

Vergunningen 'parkeren op straat'

Doorgangsvergunningen en regularisaties

Inname openbaar domein

Wil je parkeerruimte voorbehouden voor bijvoorbeeld verbouwingswerken, een container, verhuiswagen of hoogtewerker? Dan kan je digitaal een gemeentelijke parkeerkaart aanvragen voor inname van het openbaar domein.

Aanvragen

Aanvragen doe je minimum 3 werkdagen op voorhand. 

Als er verkeershinder zal zijn voor voetgangers, fietsers of auto’s, vraag je de vergunning 10 werkdagen (dag van de aanvraag niet meegerekend) op voorhand aan. Parkeersignalisatie en toebehoren kan je via dezelfde aanvraag bestellen.