Taxi

Voor het uitbaten van een taxidienst of dienst voor ceremonievervoer heb je een vergunning voor individueel bezoldigd personenvervoer nodig van de stad of de gemeente waar je gevestigd bent. De vergunning is voor 5 jaar geldig, in heel Vlaanderen. Wil je een standplaats voor je taxi('s), dan heb je eveneens een machtiging nodig. Bestuurders van taxi's moeten beschikken over een bestuurderspas.

Vergunning voor straattaxi

Met een vergunning voor straattaxi mag je in heel Vlaanderen uw taxidienst uitbaten. De vergunning is niet beperkt tot exploitatie in (of vanuit) de gemeente waar zij aangevraagd werd.

Machtiging voor standplaatstaxi

Als je een standplaats wil in een stad of gemeente vraag je, naast je vergunning, een aparte machtiging aan bij de stad of gemeente waar de standplaatsen liggen van waaruit je de taxidienst wil exploiteren.

Opgelet: voordat je aan machtiging aanvraagt, dien je te beschikken over een vergunning voor straattaxi.

Ceremonieel Vervoer

Voor vervoer in het kader van een ceremonie (trouw, doop, begrafenis …) dien je te beschikken over een vergunning voor straattaxi en stel je bijkomend bij de vergunning een schriftelijke overeenkomst (voor minimaal 3 uur) met de klant op.

Bestuurderspas

Als taxibestuurder dien je te beschikken over een bestuurderspas. Deze vraag je aan in de stad of gemeente waar je gedomicilieerd bent. Als je niet in het Vlaams Gewest woont, mag je zelf kiezen in welke stad of gemeente je jouw pas aanvraagt.

Kosten

De vergunning wordt afgeleverd tegen een jaarlijkse retributie van € 250,00 of € 350,00 euro per vergund voertuig. Dit bedrag is afhankelijk van de euro norm van de wagen.

Voor een machtiging voor standplaatstaxi betaal je in de stad Kortrijk een retributie van € 275,00.

Extra informatie

Voor meer informatie en alle voorwaarden verwijzen we naar de website van Vlaanderen.

Meer info

De lijst van de vergunde taxi's in Kortrijk vind je via onderstaande button.

Taxi's in Kortrijk