lucht

Duurzaamheid zit in ons bloed. En dat begint al bij je keuze van transport. Je komt vlot met de trein naar Kortrijk en vanaf het station sta je in nog geen 10 minuten in het historisch centrum van de stad. Tijdens je verblijf aan onze stad beweeg je je gemakkelijk doorheen de stad te voet of met de fiets. Alles is namelijk dicht bij elkaar! 

Bij Stad Kortrijk gaan we resoluut voor een duurzame aanpak tijdens vergaderingen en congressen. Wegwerp

Stad Kortrijk heeft tevens haar eigen Green Deal, een klimaatplan met 10 speerpunten waarmee de stad zijn bijdrage levert in de strijd tegen de klimaatopwarming én zich wapent tegen de extremere weersomstandigheden die de klimaatopwarming met zich meebrengt. 

duurzaamheidscharter Kortrijk

Duurzaamheidscharter Kortrijk

De Verenigde Naties lanceerden 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (de ‘Sustainable Development Goals’ of SDG’s) die onze wereld moeten veranderen tegen 2030. 

Kortrijk gaat met deze ambitieuze agenda aan de slag. Elk jaar sluiten de stad Kortrijk, de PZ Vlas en de Kortrijkse (basis-, secundaire- en hoge-) scholen een duurzaamheidscharter af. In dit charter vind je acties rond duurzame mobiliteit, afvalpreventie, natuur, energie, water, duurzame voeding , gelijke onderwijskansen, mondiale vorming en sociale vaardigheden.

Dit is een unieke samenwerking in Vlaanderen.