Het burgerbudget in actie: De Parkiet

De Parkiet

Kortrijk lanceerde in september 2021 de eerste editie van het ‘Burgerbudget’. Inwoners stelden creatieve acties voor om hun buurt aantrekkelijker te maken. Acht projecten zijn in uitvoering, waaronder De Parkiet.

Speelplezier

Vertoef je op een zonnige dag in het park van Heule? Dan is de kans groot dat je Bart, Stijn, Geert, Pepijn, Stan en Niels tegen het lijf loopt aan de Gloriëtte. Zij bliezen het oude gebouwtje nieuw leven in. “Gezinnen, vrienden of passanten kunnen er gratis spelletjes ontlenen voor een ravotnamiddag: van Kubb of Spikeball tot dammen. De naam van het project verwijst naar de meest gehoorde bewoner van het park.”

De Parkiet

Jong en oud

“Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, gaan de deuren open op zaterdag of zondag van 14 tot 17 uur. Naast jonge gezinnen, vond intussen ook een gepensioneerd koppel de weg naar De Parkiet. Bernadette scrabbelt met topscores iedereen naar huis”, lacht Geert. De mannen plannen om in de toekomst ook zelf een aantal spelen te ontwikkelen.

Kleinschalig en gezellig

De Parkiet brengt inwoners samen op een laagdrempelige manier. “Die warme gezelligheid, zonder toeters en bellen, maakt het juist leuk. We zien gemiddeld 30 mensen op een namiddag. Het is fantastisch om kinderen en hun ouders in het digitale tijdperk samen te zien buitenspelen. Gewoon terug naar de basis. Breng gerust zelf je koffie, flesje rosé of taartjes mee. Dan beleef je tegelijk een leuke picknick in het park”, vertelt Bart.

Lenteopening

Op zaterdag 15 april wordt het lente-en zomerseizoen van De Parkiet afgetrapt. De openingsdagen vind je op de Facebook- en Instagrampagina. “Een fijne groep vrijwilligers houdt De Parkiet open. Zin om ook eens te helpen? Kom zeker langs voor een babbeltje”, aldus Bart.

Zilveren parkiet

Gebaseerd op een oude Heulse legende, verstopten de kameraden ook een zilveren parkiet in de deelgemeente. Via de sociale media van De Parkiet krijgen de Heulenaars tips voor de speurtocht. Zoek jij ook mee?

De Parkiet op Facebook 

Meer nieuws uit het stadsmagazine