Zomeraanbod in de bib

VERRASSINGEN IN JE VALIES - editie 2021

Tijdens de grote vakantie sturen we leerkrachten (in spe) met een pakket van 5 boeken de zomer in. We hopen dat de boeken zullen verrassen. Met het pakketje willen we tonen hoe mooi jeugdliteratuur kan zijn. Maar er is meer. Behalve boeken geven we ook  recensies van andere lezers meer, te openen nadat je de boeken gelezen hebt. In ruil voor een reis in kinderboekenland vragen we een foto van de leerkracht (in spe) mét het boek dat hij/zij het mooist vindt. 

Alle foto’s krijgen na de zomer een plaats op een themastand in de bib, samen met de boeken. Er zijn ook leuke prijzen te winnen. 

Interesse? Vraag hier je boekenpakket aan vóór 15 juli

BESTEMMING BIB - editie 2021

Voor deze reisbestemming heb je geen negatieve PCR-test nodig! Met de reispas van de bib kan je tijdens de grote vakantie nieuwe horizonten verkennen vanuit je hangmat, ligstoel of bed.  Haal vanaf 1 juli een gratis reispas in de (buurt)bib en plan je trips. Op de short-list dit jaar de natuur, de stad, het water, tijdreizen, ver weg en dicht bij huis.

Je volle reispas kan je afgeven in de bib tot 5 september. Hou er rekening mee dat de centrale bib van 16 tot 28 augustus gesloten is voor elektriciteitswerken. Je kan je reispas dan wel in de inleverbus stoppen.

SCHATTEN VAN VLIEG

Deze zomer kan je op schattenjacht in Kortrijk. De zoektocht start in de centrale bibliotheek waar je een schatkaart kan bemachtigen. Met die kaart kan je op stap. Onderweg zijn er verschillende opdrachten. als je die goed uitvoert, vind je de weg naar de schat...