Zomeraanbod in de bib

afb Bestemming: Bib!

BESTEMMING BIB - editie 2021

Voor deze reisbestemming heb je geen negatieve PCR-test nodig! Met de reispas van de bib kan je tijdens de grote vakantie nieuwe horizonten verkennen vanuit je hangmat, ligstoel of bed.  Haal vanaf 1 juli een gratis reispas in de (buurt)bib en plan je trips. Op de short-list dit jaar de natuur, de stad, het water, tijdreizen, ver weg en dicht bij huis.

Je volle reispas kan je afgeven in de bib tot 5 september. Hou er rekening mee dat de centrale bib van 16 tot 28 augustus gesloten is voor elektriciteitswerken. Je kan je reispas dan wel in de inleverbus stoppen.

 De natuur in [5-12 juli]. 
Deze week trekken we de natuur in met een boek. Wees wel een beetje voorzichtig van al die modder, blaadjes en wilde dieren. Lees jij graag over alle verschillende diersoorten? Wil je graag je eigen moestuin verzorgen? Ben je een echte avonturier die elke soort bloem kan benoemen? Dan zijn deze boeken écht iets voor jou. 

Naar de stad [13-19 juli].

Groot, groter, grootst. Een stad is geen dorp... Stond jij al eens boven op een wolkenkrabberof de toren van een kathedraal? Of nam je de bus, tram of metro in de grote stad? Dan weet je dat er heel wat te beleven valt. In deze boeken speelt de stad een hoofdrol.   

Naar het water [20-26 juli].

Plonzen, pootje baden, vissen, drijven, varen, zwemmen, duiken, snorkelen, het kan allemaal in het water. Maar water is ook gevaarlijk en in rivieren en zeeën wonen vreemde wezens... Ben jij een waterrat? Dit zijn onze aanraders van de week.

Heen en weer in de tijd [27 juli-2 augustus].

We gaan heen en weer in de tijd, zowel vooruit naar de toekomst met science fiction of achteruit naar het verleden met historische boeken. Zoekboeken over de geschiedenis, robothuisdieren, boeiende weetjes, spookachtige kastelen en meer, je vindt het hier allemaal terug.

Ver weg [3-9 augustus].

We trekken de wijde wereld in, zo ver mogelijk van huis en maken kennis met de donkergroene jungle, de hoogste bergen en de kurkdroge woestijn. Er zijn zoveel plaatsen te ontdekken op deze planeet… of zelfs daarbuiten! 

Dicht bij huis [10-16 augustus].

We trekken voor onze laatste reisbestmming de wijde wereld in, zo ver mogelijk van huis. We maken kennis met de donkergroene jungle, de hoogste bergen en de kurkdroge woestijn. Er zijn zoveel plaatsen te ontdekken op deze planeet… of zelfs daarbuiten! 

 

afb Schatten van Vlieg

SCHATTEN VAN VLIEG

Deze zomer kan je op schattenjacht in Kortrijk. De zoektocht start in de centrale bibliotheek waar je een schatkaart kan bemachtigen. Met die kaart kan je op stap. Onderweg zijn er verschillende opdrachten. als je die goed uitvoert, vind je de weg naar de schat... 

Je kan ook deelnemen aan de Schatten van Vlieg-wedstrijd door je wedstrijdcode uit de schat in te vullen op www.schattenvanvlieg.be. Succes!

VERRASSINGEN IN JE VALIES - editie 2021

Tijdens de grote vakantie sturen we leerkrachten (in spe) met een pakket van 5 boeken de zomer in. We hopen dat de boeken zullen verrassen. Met het pakketje willen we tonen hoe mooi jeugdliteratuur kan zijn. Maar er is meer. Behalve boeken geven we ook  recensies van andere lezers meer, te openen nadat je de boeken gelezen hebt. In ruil voor een reis in kinderboekenland vragen we een foto van de leerkracht (in spe) mét het boek dat hij/zij het mooist vindt. 

Alle foto’s krijgen na de zomer een plaats op een themastand in de bib, samen met de boeken. Er zijn ook leuke prijzen te winnen. 

Interesse? Vraag hier je boekenpakket aan vóór 15 juli