Jeugdboekenmaand 2022

01 maart 202231 maart 2022

Ook in 2022 staat de jeugdboekenmaand met stip op onze kalender. Helden & schurken spelen dan de hoofdrol, benieuwd wat dat zal geven.... 

Voor scholen organiseren we auteurslezingen, maar ook in de vrije tijd kan je de hele maand bij ons terecht voor spannende, grappige, griezelige, humoristische, ... boeken, strips, films, games en activiteiten terecht!

Op zaterdag 26 maart zetten we de deuren wagenwijd open voor een heus Jeugdboekenfeest. Je kan de hele dag meedoen aan gratis knutselactiviteiten, popcorn knabbelen en tegen een klein prijsje een theatervoorstelling bijwonen.

Laat ze maar komen, die Helden & Schurken!

programma voor scholen programma voor publiek  wedstrijd

Wedstrijd ‘Wat is jouw boodschap aan je kinderboekenheld of -schurk?’

Fatinha en Dempsey, de peter en meter van de jeugdboekenmaand, lanceren een wedstrijd waarin ze kinderen en jongeren oproepen om op zoek te gaan naar de schurk of held die hun fantasie prikkelt. Welk boek inspireert hen om in opstand te komen voor een betere wereld of een hand naar iemand uit te reiken? En vooral, wat willen ze tegen die held of schurk zeggen?

Kinderen en jongeren kunnen een foto of filmpje insturen met een boodschap aan hun favoriete kinder- en jeugdboekenheld/schurk. Zo maken ze kans op een boekenpakket of zelfs een bezoek van een van de ambassadeurs in hun school of bibliotheek. De peter en meter gaven zelf al het goede voorbeeld met een boodschap aan hun favoriete held en schurk.

Doe mee en upload een foto van jouw brief/tekening of een filmpje met jouw boodschap aan je favoriete kinder-en jeugdboekenheld of schurk. Bestanden mogen niet groter dan 100MB zijn.

Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen Leest in samenwerking met Ketnet. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door Literatuur Vlaanderen.