01 maart 202431 maart 2024

Ook in 2024 staat de jeugdboekenmaand met stip op onze kalender. Het thema dit jaar is Sport & Spel . Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?

Tijdens de jeugdboekenmaand kunnen de scholen terecht in de bib voor een resem aan voorstellingen, auteurslezingen en spelletjes. Schrijf je hieronder in met je klas ! We werken met een ‘eerst komt, eerst maalt’-systeem. Om het aanbod aan te vullen, kan je met de 2e en 3e graad lager onderwijs ook een Bibsterspel komen spelen, helemaal in thema Sport en Spel.

Ook in de vrije tijd kan je de hele maand maart bij ons terecht voor een uitgelezen selectie films, strips en boekjes vol geluk. Op zaterdag 16 maart 2024 is er het Jeugdboekenfeest, als onderdeel van het meerstemmig Mementofestival 2024.

programma voor scholen

Alle voorstellingen en auteurslezingen zijn intussen volzet. Wil je volgend jaar als eerste op de hoogte zijn van het nieuwe programma? Schrijf je dan in op de nieuwbrief bib en school!

programma voor publiek

Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen Leest in samenwerking met Ketnet. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door Literatuur Vlaanderen.