Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Je betaalt € 5 voor een persoonlijk abonnement van twaalf maanden. 

Als je een geldige UiTPAS met kansentarief kan voorleggen, betaal je € 1 voor een abonnement. Als je jonger dan achttien bent of studeert aan een hogeschool of universiteit en een studentenkaart van het huidige academiejaar kan voorleggen, is het abonnement gratis. 

Elk abonnement is persoonlijk en gelinkt aan je elektronische identiteitskaart (eID). Ben je jonger dan twaalf, dan gebruik je de Kids-ID of een bibliotheekpasje.

inschrijven

  • Een abonnement kan je tijdens de openingsuren aanvragen aan de onthaalbalie van de centrale bibliotheek of een buurtbibliotheek. 
  • Ben je nog nooit lid geweest van openbare bibliotheek Kortrijk dan kan je ook online een abonnement aanvragen via Mijn Bibliotheek. Wanneer je het abonnement online aanvraagt, moet je binnen de twee maanden even langskomen om je inschrijving te bevestigen en zo definitief te maken. Online inschrijven lukt enkel voor een gewoon abonnement. Heb je een geldige UiTPAS met kansentarief, ben je student of leerkracht, dan zal je nog steeds via de balie moeten passeren.

Als lid van openbare bibliotheek Kortrijk kan je terecht in alle openbare bibliotheken van Kortrijk en de deelgemeenten.

abonnement vernieuwen

In de maand dat je abonnement vervalt, ontvang je een bericht per mail. Je kan het abonnement vernieuwen aan de de onthaalbalie van je (buurt)bib. Of je hernieuwt je abonnement online via Mijn Bibliotheek. Online vernieuwen lukt enkel voor een gewoon abonnement. Heb je een geldige UiTPAS met kansentarief, ben je student of leerkracht, dan zal je nog steeds via de balie moeten passeren.

Betalen kan aan de balie van je buurtbib, via de betaalautomaat in de centrale bibliotheek of online via Mijn Bibliotheek.  

regioabonnement

Met een actief abonnement van bib Kortrijk kan je ook terecht in alle bibliotheken in Zuid-West-Vlaanderen die samenwerken binnen het 'Eengemaakt Bibliotheek Systeem'. Je kan dus als lid van bib Kortrijk ook terecht kan in 11 andere bibliotheken uit de regio. Je betaalt jaarlijks slechts 1 keer het lidgeld. Bezoek je een ‘nieuwe’ bibliotheek, laat je regio-abonnement dan daar ter plaatse gratis activeren, of doe dit online via Mijn Bibliotheek.

Dit zijn de deelnemende regiobibliotheken: AnzegemAvelgemDeerlijkHarelbekeKortrijkKuurneLendeledeMenenWaregemWervikWevelgem en Zwevegem