abonnement

Iedereen kan lid worden van de bib. Je betaalt € 5 voor een persoonlijk abonnement van twaalf maanden. 

Als je een geldige UiTPAS met kansentarief kan voorleggen, betaal je € 1 voor een abonnement. Als je jonger dan achttien bent of studeert aan een hogeschool of universiteit en een studentenkaart van het huidige academiejaar kan voorleggen, is het abonnement gratis.

inschrijven

  • Elk abonnement is persoonlijk en gelinkt aan je elektronische identiteitskaart (eID). Ben je jonger dan twaalf, dan gebruik je de Kids-ID of een bibliotheekpasje.
  • Een abonnement kan je tijdens de openingsuren aanvragen aan de onthaalbalie van de centrale bibliotheek of een buurtbibliotheek. 
    Ben je nog nooit lid geweest van openbare bibliotheek Kortrijk - en wil je dat worden - dan kan je ook het online inschrijvingsformulier invullen. 

Als lid van openbare bibliotheek Kortrijk kan je terecht in alle openbare bibliotheken van Kortrijk en de deelgemeenten.

abonnement vernieuwen

Is je abonnement vervallen of vervalt je abonnement deze maand en wil je lid blijven van bib Kortrijk? Dan kan je terecht aan de balie van je (buurt)bib om je abonnement te vernieuwen. Betalen kan aan de balie van je buurtbib, via de betaalautomaat in de centrale bibliotheek of online via Mijn Bibliotheek.  

regioabonnement

Met een actief abonnement van bib Kortrijk kan je ook terecht in alle bibliotheken in Zuid-West-Vlaanderen die samenwerken binnen het 'Eengemaakt Bibliotheek Systeem'.
In de praktijk betekent dit dat je als lid van bib Kortrijk nu ook terecht kan in 11 andere bibliotheken uit de regio. Je betaalt jaarlijks slechts 1 keer het lidgeld. Bezoek je een ‘nieuwe’ bibliotheek, laat je regio-abonnement dan daar ter plaatse gratis activeren.

Dit zijn de deelnemende regiobibliotheken: AnzegemAvelgemDeerlijkHarelbekeKortrijkKuurneLendeledeMenenWaregemWervikWevelgem en Zwevegem