Kortrijk houdt van fietsers. De fiets is het ultieme vervoersmiddel om je te verplaatsen in onze stad. De stad investeert voortdurend in het uitbreiden en onderhouden van fietsverbindingen. Het doel? Door heel Kortrijk kunnen fietsen via veilige en comfortabele fietsverbindingen.

Een uitgekiende toekomstvisie op fietsverbindingen moet een aantal mazen in het net sluiten. (fietssnelweg, fietsgroennetwerk)

De fietsverbindingen in Kortrijk tellen ongeveer 200 km fietsinfrastructuur, naast tal van trage wegen en slimme doorsteken. De fietsverbindingen worden gesmaakt en veelvuldig gebruikt. 

Met de fiets hoef je niet altijd de belangrijkste autowegen te gebruiken om snel op je bestemming te raken. Een netwerk van verbindingen loodst je snel en zo veilig mogelijk naar je bestemming. Op de stadskaart hieronder vind je de aanbevolen fietsverbindingen: de meest veilige en de best mogelijke wegen om de stad te doorkruisen. Die bestaan uit verschillende soorten wegen: autovrij, autoluw, vrijliggend fietspad, fietsmarkering, gemengd verkeer. 

Door te scrollen kan je in- of uitzoomen en door op het symbooltje linksboven te klikken, open of sluit je de de legende. Door vinkjes in de legende aan of uit te klikken, kan je onderdelen van de kaart wel of niet laten zien.