Avansa Mid- en Zuidwest

Avansa Mid- en Zuidwest

Avansa Mid- en Zuidwest

Bekijk op Google Maps

Avansa Midden en ZuidWest-Vlaanderen coördineert en organiseert cursussen voor volwassenen tot in alle uithoeken van zijn regio. De programma's en activiteiten die Avansa coördineert, worden gerealiseerd via een open aanbod, bedoeld voor een breed publiek. Ze bevatten zeer verschillende activiteiten, zowel qua inhoud(persoonsvormend, levensstijl, kunst, ...) als qua methodiek (workshop, bezoek, voordracht, film, ...).

Avansa situeert zich in de vrije tijd sfeer van de deelnemers, we vertrekken m.a.w. vanuit de interesses en capaciteiten van de deelnemers. Voor bepaalde groepen, die niet makkelijk te bereiken zijn, doen we een extra inspanning door o.m. activiteiten in de context te organiseren en psycho-sociale en financiële drempels te verlagen.

Mensen die recht hebben opeen verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds, studenten en werkzoekendenkomen in aanmerking voor een korting voor de cursussen in open aanbod, georganiseerd door Avansa. Zij krijgen een korting van 50% op deze cursussen.

Om psycho-sociale drempels te verlagen hebben we de duo-inschrijving. Personen die behoren tot de kansengroep (nl. mensen met een vervangingsinkomen) kunnen zich inschrijven samen met een vrijwillige of professionele begeleider, verbonden aan een organisatie. Deze begeleider volgt gratis de cursus. Het is wel belangrijk dat op het moment van inschrijving dit vermeld wordt en de naam van beide mensen wordt doorgegeven.

Openingsuren

Maandag t.e.m. donderdag: 9u - 17u. Op vrijdag is het secretariaat open van 9u tot 12u.