CAPS Urban Cross langs de Kortrijkse Leieboorden

26 november 2022

CAPS Urban Cross Kortrijk

 Op zaterdag 26 november vindt in het stadscentrum de spectaculaire CAPS Urban Cross plaats. Deze cyclocross is een onderdeel van de X²O Badkamerstrofee, een wedstrijdserie die bestaat uit acht veldritten.

 Uniek parcours

Het parcours van de CAPS Urban Cross is uniek. Het loopt dwars door de stad, op slechts enkele honderden meters van de Grote Markt. Op twee plaatsen kruist het parcours de Leie, via de Groeningebrug en de Collegebrug. De CAPS Urban Cross mag dan wel een ‘stadscross’ zijn, toch ontbreken ook de typische ingrediënten van een klassieke veldrit niet: zand en korte heuveltjes afgewisseld met snelle grasstroken langs de Leieboorden. Dit jaar loopt het parcours in de andere richting dan in 2021.

Alle topveldrijders kijken reikhalzend uit naar dit tactische en technische parcours.

 Bijwonen of bekijken?

De CAPS Urban Cross Kortrijk maakt deel uit van de X²O Badkamerstrofee. Net zoals alle andere manches van dit regelmatigheidscriterium worden ook de elitewedstrijden (mannen én vrouwen) van de CAPS Urban Cross Kortrijk live uitgezonden op Sporza. Maar de echte cyclocrosssfeer proef je natuurlijk alleen maar langs het parcours. Dus kom op zaterdag 26 november zeker een kijkje nemen.

Tickets te koop via www.capsurbancross.be  

 

Bewonersbrief buiten het parcours

 

 • Programma:

  • 9u50: vrouwen junioren
  • 11u: mannen junioren
  • 12u15: u23
  • 13u45: vrouwen elite
  • 15u: mannen elite

Caps Urban Cross

Caps urban cross