Kortingstarief

Wat

Inwoners van Kortrijk met een laag inkomen kunnen de UiTPAS zuidwest kopen voor 1 euro. Met de kaart geniet je niet alleen van de spaar- en omruilvoordelen, maar krijg je ook nog 80% korting op het basistarief van UiTPAS activiteiten.

De UiTPAS met kansentarief ziet er helemaal hetzelfde uit als een UiTPAS zonder kansentarief. Enkel bij het inscannen kan een baliemedewerker zien dat je recht hebt op een korting.

Voor wie

Je bent gedomicilieerd in Kortrijk en je bevindt je momenteel in één van de volgende situaties:

  • Je hebt een actief OCMW-dossier
  • Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming
  • Je bent pleegkind of pleeggast
  • Je voldoet net niet aan een van de vorige voorwaarden

Val je net buiten de standaardcriteria? Kom langs in een wijkcentrum in jouw buurt. Na een klein sociaal onderzoek door de medewerkers van het wijkcentrum, kan je toch in aanmerking komen voor het kansentarief.

Elk dossier is uniek. Het is daarom niet mogelijk een standaard criterium te ontwikkelen dat voor iedereen van toepassing is. 

Het sociaal onderzoek op zich is strikt gereglementeerd.

Twijfel je? Kom eens langs in het wijkcentrum in jouw buurt. Dat bekijkt samen met jou de situatie. Zo kan je misschien toch het kortingstarief krijgen.

Waar kan ik de UiTPAS met kansentarief aanvragen?

Je kan bij alle verkooppunten ook een UiTPAS met kansentarief kopen. Breng een klevertje van je mutualiteit mee, of een attest dat je in het wijkcentrum kreeg. Daarmee kan je jouw recht op het kansentarief aantonen.

Hoe lang is een UiTPAS met kansentarief geldig?

Een UiTPAS met kansentarief is altijd geldig tot de volgende 30 april. Dit moet jaarlijks verlengd worden. Dat gaat in Kortrijk automatisch via een koppeling met de kruispuntbank.

Als je geen recht meer hebt op een UiTPAS met kansentarief, wordt je kaart geblokkeerd. Je kan je kaart met gespaarde punten verderzetten door een nieuwe pas aan te vragen. Je gespaarde punten worden dan overgezet naar je nieuwe pas.

Kan ik mijn UiTPAS Zuidwest gebruiken in andere regio’s?

Met je UiTPAS Zuidwest met kansentarief kan je:

  • aan kortingstarief deelnemen aan UiTPAS activiteiten in de regio Zuidwest. Dit zijn de volgende 14 steden en gemeenten: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke en Zwevegem.
  • punten sparen bij alle UiTPAS activiteiten in Vlaanderen
  • punten omruilen bij alle aanbieders in Vlaanderen