Voorwaarden

Wat?

De webpagina www.uitinkortrijk.be is een nieuwe subpagina van de site van de Stad Kortrijk en toont (linkt door) enerzijds naar het vaste vrijetijdsaanbod van de stad maar verzamelt ook de  losse activiteiten van de stadsteams en de partners (erkende en gekende verenigingen) van de stad.   

Het doel van deze landingspagina is om inwoners van Kortrijk of de ruimere regio en toeristen maximaal te voeden met info om zijn/haar vrije tijd in Kortrijk te plannen. Deze webpagina staat in rechtstreekse relatie met de uitdatabank Vlaanderen waar de input dient te gebeuren.   

Voor wie?

Alle erkende en gekende verenigingen van de Stad Kortrijk krijgen toegang tot het publiceren van hun losse activiteiten op de site.   

Afspraken

Om ervoor te zorgen dat het doel van de pagina gegarandeerd blijft, moeten de in te voeren activiteiten voldoen aan onderstaande afspraken.   

 • De activiteit is een publieksactiviteit (betalend of gratis). Vb. Kampen, workshops, lezingen, events …  

 • De activiteit staat open voor iedereen. Specifieke activiteiten voor een welbepaalde doelgroep kunnen wel maar activiteiten exclusief voor leden niet (geen vergaderingen, geen repetities...).   

 • De activiteiten spreken een ruimer publiek aan dan leden of directe partners van de organisator. Vb. geen sportwedstrijd van een provinciale reeks of jeugdcategorie, wel match hoogste niveau.   

 • De activiteit is van korte duur m.a.w. 1 dag, 1 weekend tot max. 1 week  

 • Uitzonderingen: expo’s, tentoonstellingen  

 • De redactieraad heeft de eindverantwoordelijkheid maar beslist ook te allen tijde wat er wel of niet in kan a.d.h.v. de afspraken hierboven beschreven. Twijfelgevallen worden herbekeken met de partner. Finaal beslissen de leden van de redactieraad Uit In Kortrijk of publiceren kan.  

Opmerking: Wanneer blijkt dat de activiteiten (meermaals) niet voldoen aan de bovenstaande afspraken kan de toegang geweigerd worden.  

Voldoet je activiteit aan bovenstaande afspraken  en wens je jouw evenement te zien op www.uitinkortrijk.be dan kan je dit evenement gratis invoeren via www.uitdatabank.be.   

Tips

 • Info invoeren activiteiten: https://helpdesk.publiq.be/hc/nl/articles/360008703019-Hulp-bij-het-invoeren  

 • Bekijk ook eens welke activiteiten er mogen ingevoerd worden: https://helpdesk.publiq.be/hc/nl/articles/360008702459-Welke-activiteiten-mag-ik-invoeren-in-UiTdatabank-   

 • Om ervoor te zorgen dat de info kwalitatief is én ze op uitinkortrijk verschijnen, moeten zeker volgende velden ingevuld worden: opgegeven label, welk soort evenement of welke soort locatie, datum evenement, postcode en locatie (moet in lijst staan), naam evenement, prijs, contact & reservatie.  

 • Gebruik eenvoudige taal  

 • Een foto toevoegen is een pluspunt. Hou er rekening mee dat je rechten moet hebben om deze foto te mogen gebruiken én dus publiceren op onze website (dus ook op UiT in Vlaanderen). Vermijd dus Google Images, je komt uit bij een reeks beelden waarvan je niet zeker bent of je deze mag gebruiken.  

Voor info en ondersteuning 

Tim Samijn

056 27 73 48

0491 86 66 18

tim.samijn@kortrijk.be

Succes en tot binnenkort op www.uitinkortrijk.be