Verjaardagsspel 'de magische vlastroon' in Texture

  • Spel of quiz

Wil je graag eens je verjaardag op een bijzondere locatie vieren? Ben jij op zoek naar een originele verjaardagsformule? Dan ben je bij museum Texture aan het juiste adres. Boek bij ons het verjaardagsspel 'De magische vlastroon' en duik samen met je vrienden in een buitengewoon avontuur. Goed voor drie uur spanning, spel, creativiteit en plezier. Inclusief eetfestijn in museumbistro Kaffee Damast.


De magische vlastroonLang geleden schonk de Riviergeest Lei de mensen van de Leiestreek een magische vlastroon met vijf verborgen krachten: sterkte, bescherming, wijsheid, veelzijdigheid en teamspirit. Deze positieve krachten kon je verwerven door op deze bijzondere troon te zitten, maar dat was niet voor iedereen weggelegd. De Riviergeest zocht om de vijf jaar naar een gouden hart om die magische vlastroon te bestijgen. Lei wist dat baby’s met zo'n puur hart geboren werden als het sterrenbeeld ‘Gouden Hart’ hoog aan de hemel stond.Maar … 400 jaar geleden liep het goed fout. Het gouden hart van de toenmalige vlaskoningin werd langzaam zwart. Ze trok alle rijkdom naar zich toe en wou steeds meer en meer macht. Riviergeest Lei sprak daarom een vloek uit. De troon verloor zijn kracht en rampspoed volgde: vergiftigde gronden, honger en armoede. De vlastroon is nu al eeuwen stuk. Alle hoop om een geschikte koning(in) te vinden, is sinds lang verloren.Of toch niet … Kunnen de jarige en zijn/haar team terugreizen in de tijd? Kunnen zij de troon herstellen? Vinden zij een nieuwe vlaskoning(in) met een gouden hart?De magische vlastroon is een realisatie van Texture, in samenwerking met Oetang, learning designers. Uitgewerkt met ErfgoedApp.Praktische informatieMinimum 8, maximum 24 kinderen.

Kostprijs: € 10 / kind en gratis voor de begeleider(s). We vragen dat er minstens één begeleider aanwezig is en dat hij/zij het spel ook actief meespeelt. Geen zorgen, ook één van onze museummedewerkers volgt het spelverloop mee op.Het verjaardagsspel 'De magische vlastroon' duurt ongeveer 3 uur en is op maat van kinderen 9+. Tijdens het spel komen de kinderen op een speelse wijze in aanraking met technologie, ambacht, geschiedenis en innovatie.Je kan 'De magische vlastroon' boeken tijdens de openingsuren van het museum, van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur. Uitgezonderd op de jaarlijkse sluitingsdagen 24, 25, 31 december en 1 januari.Tijdig reserveren is de boodschap! Je doet dit best twee weken op voorhand. Wij bevestigen jouw boeking en bezorgen je alle informatie om er samen een spetterend feest van te maken. Zo sturen we jou leuke uitnodigingen op om aan de vriendjes te bezorgen.

Wanneer

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag van 10:00 tot 17:00
  • Woensdag van 10:00 tot 17:00
  • Donderdag van 10:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 17:00
  • Zondag van 10:00 tot 17:00

Locatie

TEXTURE - Museum van vlas en textiel
Noordstraat 28
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 10

Leeftijd

10+

Reservaties

Organisatie

TEXTURE - Museum van vlas en textiel
Verjaardagsspel 'de magische vlastroon' in Texture