MYSTICA - Kasper Vandenberghe/ Transparant

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans

Centraal in de ruimte zweven drie haarhangers. Onder hen, alsof het om een denkbeeldige zuil gaat, brengen drie koorleden polyfone gezangen, gecomponeerd door Timo Tembuyser en Jens Bouttery. ‘MYSTICA’ is een multidisciplinair ritueel dat vertrekt vanuit een fascinatie voor de twaalfde-eeuwse Hildegard van Bingen. Als abdis schreef ze werken over geneeskunde, plantkunde, kosmologie en filosofie, maar ook muziekcomposities en poëzie. Toen ze 43 jaar oud was, kreeg ze visioenen die werden opgetekend, waardoor ze zich de geschiedenis in schreef als belangrijkste westerse mystica. 

‘MYSTICA’ gaat echter verder dan de biografische fascinatie rond één individu en duikt in de symbolische betekenis van vrouwelijke, mystieke figuren in de Europese geschiedenis. Tal van hen bevinden zich namelijk in de marge van onze geschiedschrijving. Slechts (heel) vaag kennen we namen als Hadewijch, Margareta Porete, Teresa Van Avila en Evelyn Underhill. ‘MYSTICA’ gaat op zoek naar de verloren onderstroom van mystieke, vrouwelijke energie in onze cultuur en roept vragen op over wat we kunnen of moeten leren van onze eigen onderbelichte aspecten.

In samenwerking met Kunstencentrum BUDA.Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Evenementenhal Depart Kortrijk
Nelson Mandelaplein 18
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 22
-26 jaar Ongenummerd: € 8

Leeftijd

16+

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
MYSTICA - Kasper Vandenberghe/ Transparant

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?