Máquinas (Machines) - Norberto Llopis Segarra

  • Dansvoorstelling
  • Stijl en salondansen

Verlangen naar minder


Sinds de opkomst  van industrialisatie en kapitalisme wordt er een constant verlangen gecreëerd naar alles wat we (nog) niet hebben. Llopis Segarra ontleedt de mens en onze maatschappij en legt ons inherent verlangen bloot.


Máquinas is een dansperformance die onderzoekt wat een “verlangende machine”, zoals de Franse filosofen Gilles Deleuze en Felix Guattari het noemden, zou kunnen zijn. Zij beschouwen het onbewuste als een fabriek en het lichaam als een assemblage van machines die verlangen produceren. Machines bevinden zich in het midden tussen wat niet kan gebeuren en wat nooit stopt met gebeuren. Het is een proces dat eindeloos doorgaat. Of om het met de woorden van Deleuze te zeggen: “Mens of natuur bestaat niet, alles is een machine.”


Llopis Segarra toont voor het eerst zijn werk in België. Profiteer van deze unieke kans om kennis te maken met deze Spaanse kunstenaar.Norberto Llopis Segarra werkt op het snijvlak van dans en filosofie. Hij studeerde aanvankelijk als danser en choreograaf aan het Institut del Teatre in Valencia en volgde later een master in podiumkunsten aan DasArts, AHK Amsterdam. Naast zijn artistieke praktijk volgde hij een opleiding filosofie. In zijn werk zoekt Llopis Segarra naar de verhoudingen tussen ruimte, mens en object. De vorm die zijn werk aanneemt varieert van choreografieën tot installaties, curatoriële contexten, essays over artistieke praktijken en performatieve lezingen. In zijn recente werk onderzoekt hij het concept “operatie” in relatie tot performativiteit in zowel artistieke als intellectuele processen.

Wanneer

tot

Locatie

Budascoop Kortrijk
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 15
Pay what you can 0: gratis
Pay what you can 5: € 5
Pay what you can 10: € 10
Pay what you can 20: € 20
Pay what you can 25: € 25

Reservaties

Organisatie

BUDA Kunstencentrum
Máquinas (Machines) - Norberto Llopis Segarra

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?