Torenmuziek 2022

27 juni 202229 augustus 2022
Affiche Torenmuziek 22

Kortrijk is twee prachtige beiaarden rijk en deze zorgen in de zomermaanden weer voor een gezellige sfeer in de stad. Naast de wekelijkse bespelingen op zaterdagnamiddag is er traditiegetrouw ook weer het beiaardfestival Torenmuziek, iedere maandagavond van eind juni tot eind augustus.

De eerste vier concerten worden op de beiaard van de Halletoren gespeeld.
Op de Grote Markt ter hoogte van de Halletoren voorzien we stoelen voor de luisteraars. Maar je kan natuurlijk ook op een terrasje genieten van de beiaardmuziek.

De aftrap wordt gegeven op 27 juni met een fringeconcert door Tijl Stynen. Naar aanleiding van de feestweek rond de Vlaamse feestdag vrolijkt stadsbeiaardier Koen Cosaert op 11 juli om 11 uur de wekelijkse maandagmarkt op. Diezelfde dag verwelkomen we ’s avonds op de halletoren Kenneth Theunissen en Stefan Meylaers met een ABBA programma.

Vanaf 25 juli verhuizen de wekelijkse beiaardconcerten naar de historische beiaard van de Sint-Maartenstoren. Het publiek luistert dan op het stemmige Vandaleplein of het Sint-Maartenskerkhof.

Het voorlaatste concert op 22 augustus is het Wensconcert. Het publiek kan het programma zelf samenstellen.

Torenmuziek 2022 sluiten we af op 29 augustus met een bijzonder concert van The Bells Angels: Luc Rombouts & Twan Bearda, die een vierhandig beiaardconcert spelen.

Programmabrochure Torenmuziek 2022

Afspraak dus iedere maandagavond tussen 27 juni en 29 augustus, telkens om 19.30 uur.

Het publiek kiest het programma!

Kies drie werken die je graag wil horen. De werken met de meeste voorkeurstemmen worden door de beiaardier voor jou gespeeld op maandagavond 22 augustus om 19.30 uur.

Kies hier je 3 favoriete nummers

Kalender Torenmuziek 2022

Kalender Torenmuziek 2022