Torenmuziek 2018

25 juni 201827 augustus 2018

Torenmuziek 2018 pakt dit jaar uit met een internationaal gezelschap van gerenommeerde beiaardiers. Naast Belgische beiaardiers komen ook beiaardiers uit de USA en Nederland. Ook bijzonder dit jaar is dat 4 van de gastbeiaardiers dames zijn.

Iedere maandagavond, van 25 juni tot en met 27 augustus, tussen 19.30 en 20.30 uur bespelen ze de klokken van het Belfort of de Sint-Maartenskerk.

Op 2 juli wordt de beiaard gecombineerd met elektrische gitaar. Op 16 juli komt buikspreker Benjamin Sercu anekdotes uit de beiaardwereld vertellen. Het verhaal van de vos Reynaert wordt op 13 augustus gebracht in een kleinkunstversie. De Kortrijkse woordkunstenaar Stefan Vancraeynest vertolkt op 20 augustus proza van schrijvers uit onze stad en het slotconcert op 27 augustus krijgt een feestelijke tint met een orkest van draailierspelers uit Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

De ideale luisterplaats voor de concerten op de beiaard van de Sint-Maartenstoren is het sfeervolle Jozef Vandaleplein. Er zijn zitplaatsen voorzien om rustig te genieten van de muziek.

Voor de beiaardconcerten op het Belfort kan je op de Grote Markt tijdens het drinken van een fris pintje genieten van de muziek of gebruik maken van de zitplaatsen die we daar ook voorzien.

Op de ledwall op de Grote Markt zie je de beiaardiers hoog in hun toren de beiaard bespelen.

Iedere maandagavond in juli en augustus klinkt de stad een beetje anders dan normaal.

Geniet ervan!

Doorblader online de programmabrochure Torenmuziek 2018

Torenmuziek 2018