Medische zorgen voor je huisdier

Gepubliceerd op Dinsdag 27 september 2022

Betaal minder via Stad Kortrijk en de Stichting Prins Laurent

Een huisdier houden kost geld. Voeding, een leuk mandje, de hondenschool, … Ook de medische kosten kunnen oplopen. Gelukkig bestaat er een manier om dat bedrag te verminderen.

Kom ik in aanmerking?

Mensen met een beperkt inkomen, zoals een uitkering van het OCMW, kunnen hulp krijgen voor medische kosten van hun huisdier. Dit voor maximaal 2 huisdieren per gezin.

Stad Kortrijk werkt daarvoor samen met de dierenkliniek van de Stichting Prins Laurent in Gent. Daardoor kan jouw maatschappelijk assistent de administratie voor de inschrijving in jouw plaats regelen. Contacteer jouw maatschappelijk assistent om te weten of je in aanmerking komt.

Hoeveel kost dit?

Dit kost jaarlijks € 20 per huisdier. Alle consultaties, vaccinaties en eventueel sterilisaties of andere operaties zijn inbegrepen. Je betaalt eenmalig € 20 extra per huisdier dat nog niet geïdentificeerd werd met een microchip. Je betaalt aan het onthaal bij jouw eerste bezoek (cash, er is geen bancontact aanwezig).

Wanneer kan dit?

Consultaties zijn normaal telkens op de vierde maandag van de maand mogelijk.

Hoe werkt dit praktisch?

Je vindt de dierenkliniek in Vogelenzangpark 9 in Gent.
Heb je geen eigen transport? Bespreek het met je maatschappelijk assistent. Die regelt het transport voor jou met je huisdier.
Kan je niet aanwezig zijn op je afspraak? Verwittig minstens 24 uur op voorhand: 09 233 03 13.

Meer info over de Stichting Prins Laurent

TIP:
Wist je dat je via de Deelfabriek misschien ook gratis voeding voor jouw huisdier kan krijgen? 

Meer info over gratis voeding voor jouw huisdier