Start&Go

West-Vlaanderen wordt traditioneel gekenmerkt door een sterk ondernemerschap. Het heeft onze regio economisch op de kaart gezet. Veelal familiaal gegroeide kmo’s vormen nog steeds het hart van de West-Vlaamse economie, een hart dat tot ver buiten onze grenzen klopt. Om dit in de toekomst te blijven verzekeren, werd Start&GO (voorheen Actie voor Starters) opgezet. Het starters- en ondernemerslandschap is in tien jaar tijd grondig veranderd. Nieuwe technologieën, disruptie, global challenges: de wereld verandert snel en als ondernemer moet je mee-, en liefst zelfs vooroplopen. Om hen daarin te ondersteunen, is het aanbod van Start&GO dan ook een stuk uitgebreider en future-proof geworden.

Op materieel vlak is er geïnvesteerd in de uitbouw van een netwerk van werkpanden, verspreid over gans de provincie. In die centra, bestaande uit kantoren en ateliers, kan je je vestigen aan een voordelig tarief en in de beste omstandigheden zonder daarom zelf meteen zware investeringen te moeten doen.  Door het samenbrengen van jonge bedrijven zorgen wij bovendien voor een symbiose van ondernemende mensen, elk met eigen ideeën en een eigen traject, die elkaar kunnen inspireren en versterken.

Een onderneming uit de grond stampen vergt natuurlijk meer dan bakstenen. In de eerste jaren moeten startende ondernemers ook een aantal cruciale beslissingen nemen rond thema’s zoals productkeuze, profilering, fiscaliteit, intellectuele eigendommen, personeel en organisatie, … Om de ondernemer hierin te ondersteunen, biedt Start&GO de nodige knowhow aan via allerlei vormen van coaching, begeleiding, vorming ...

Dankzij een ruim partnerschap met Voka, Syntra West, Unizo West-Vlaanderen, Starterslabo en Senior Consultants Vlaanderen en de lokale besturen kunnen we startende en groeiende ondernemingen in West-Vlaanderen in de beste omstandigheden ondersteunen en actief inspelen op hun specifieke noden en vragen.

Start & Go